Kamil Wilczek ved, hvor målet står. Det beviste han nok en gang for FCK i det dramatiske derby søndag.

FCK-angriberen dukkede sine gamle venner fra Brøndby med to mål – og selvom han brændte et straffespark, blev han kampafgørende.

Men det er ikke længe siden, at han var ude i kulden i FCK. Nu er han med tre mål i to kampe igen manden med målene.

»I fodbold ændrer alt sig meget hurtigt. Du kan være ude af holdet, og så næste dag er du vigtig for holdet. Sådan er det. De sidste par måneder har jeg gjort alt for at være klar til et øjeblik som dette, hvis jeg får chancen. Jeg vil altid være klar til at hjælpe holdet og spille godt,« lyder det fra den polske bomber.

Foto: Claus Bech
Vis mere

Og spekulationer om, at han allerede var en færdig mand i københavnerklubben, bruger han ikke meget tid på.

»Jeg har ikke fulgt med i medierne og har fokuseret på mig selv. Lige nu har jeg en mulighed for at vise, at jeg kan være en vigtig spiller for FCK, og jeg vil give alt, jeg har,« siger han.

Cheftræner Jess Thorup var meget glad for, hvad han så i sin første derbysejr som FCK-boss.

»Det er fantastisk. Jeg er mest af alt glad på Kamils vegne i forhold til at komme ind og få selvtillid og score mål. Det er det, vi ved, han elsker og er dygtig til. Det er noget, vi har set frem til at få tilbage, efter han har været ude med sit knæ i tre ugers tid.«

»Han har spillet de sidste to kampe, hvor han har gjort en forskel. Han skal bygge lidt på sin form, men han spiller 90 minutter og kæmper sig igennem.«

Thorup gider ikke at kigge tilbage på polakkens tid i København.

»Vi skal kigge fremad, nu har han spillet to kampe og scoret mål. Jeg forholder mig til, at han har gjort en forskel og scoret mål. Vi skal huske, det er en holdsport. Der er andre, der servicerer, men det er i øjeblikket ham, der sætter den sidste fod på. Det har han vist igennem hele sin karriere. Det er jeg sindssygt glad for. Vi har flere strenge at spille for. Det er glædeligt at se, at han har fundet godt sammen med de andre,« siger han.

Polakken kom til FCK i august 2020 fra tyrkiske Göztepe under stor virak grundet sin succesfulde fortid hos ærkerivalerne fra Brøndby.

»Det er selvfølgelig specielt at komme her. Jeg var her i lang tid, så det vil altid være en speciel dag for mig. Men jeg er meget glad for at vinde, score mål og få de tre point,« lyder det diplomatisk fra Wilczek, der heller ikke jublede ved sine to scoringer.

FCK vandt opgøret 3-1.