Ulrik Wilbek er i disse dage på OL-studietur i Rio de Janeiro. Men ikke desto mindre har han det seneste døgn fulgt med i de kaotiske hændelser i Superliga-klubben Brøndby IF.
Ulrik Wilbek er i disse dage på OL-studietur i Rio de Janeiro. Men ikke desto mindre har han det seneste døgn fulgt med i de kaotiske hændelser i Superliga-klubben Brøndby IF. Foto: Claus Bech

Ganske vist er Dansk Håndbold Forbunds sportschef, Ulrik Wilbek, i disse dage på OL-studietur i Rio de Janeiro sammen med 43 kolleger fra Danmarks Idrætsforbunds specialforbund og Team Danmark. Men ikke desto mindre har han med interesse brugt tid på at følge balladen i Brøndby IF.

»Jeg har jo to måneder tilbage af min konsulent-aftale med Superliga-klubben tilbage. Så selvfølgelig har jeg holdt mig orienteret,« siger Ulrik Wilbek i telefonen fra Brasilien til BT.

Han ønsker dog ikke at kommentere på hændelserne i Brøndby IF.

»Jeg kender ikke detaljerne godt nok. Så det er nok bedst, at jeg holder min mening for mig selv,« siger Ulrik Wilbek, hvis konsulentaftale i Brøndby IF begyndte 1. juni 2014.

»Her fik jeg til opgave at sparre med trænerteamet omkring Superligaholdet og talentudviklingen i Brøndby Masterclass. Siden er jeg også blevet bedt om at arbejde med lederkompetence-udvikling,« fotræller Ulrik Wilbek og tilføjer:

»Nu må vi se, hvad der kommer til at ske det kommende stykke tid. Så hvad jeg helt præcist kommer hjem til, ved jeg af gode grunde ikke.«

Set udefra virker det interessant, at du har klubbens lederudvikling, som et indsatsområde. Måske vil klubbens åbenmundede bestyrelsesformand Jan Bech Andersen have godt af at komme i lære hos dig?

»De ord er ikke kommet ud af min mund. Hvad I (BT, red.) mener, er op til jer. Jeg refererer til direktøren. Før var det Søren Vadmand. Nu er det Jesper Jørgensen.«

Du coachede Thomas Frank, der har sagt sit cheftrænerjob op. Skal du coache hans afløser Auri Skarbalius?

»Det ved jeg ikke. Men i min aftale står, at jeg skal sparre med den til enhver tid siddende cheftræner.«

Lige nu bruger Ulrik Wilbek flere ressoucer på håndboldlandsholdenes OL-forberedelser end de kaos-lignende forhold i Brøndby IF.

»Håndboldhallen her i Rio er som en af de eneste færdigbygget. Så kvalificerer vores landshold, kommer de med 100 procents sikkerhed til at spille Men mon ikke de andre haller også når at blive bygget færdig? Jeg kan ikke forestille mig andet,« siger Ulrik Wilbek.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.