Viktor Fischer er overbevist om, at hans klubskifte i vinter fra Mainz til FC København forbedrer hans chancer for at blive udtaget til det danske fodboldlandshold, der er blandt de deltagende nationer ved sommerens VM-slutrunde i Rusland.

Humøret var højt. Men hvordan kunne det være anderledes? For ni år efter Viktor Fischer som ungdomsspiller havde sin sidste AGF-optræden, vendte han søndag eftermiddag tilbage som FCK’er og var med til at vinde 1-0 (DU KAN SE MÅLET I VIDEOEN ØVERST PÅ SIDEN):

»Det var dejligt at være tilbage i Aarhus. Det er jo min by, og blandt tilskuerne var både mine forældre og min onkel,« sagde Viktor Fischer til BT’s udsendte fodboldreporter efter den jævnbyrdige kamp.

»Det er svært at sige, hvad der blev udslagsgivende for kampens resultat. For med lidt mindre held til slut var bolden ikke nået frem til Federico Santander og så var kampen endt 0-0. Men når det er sagt synes jeg, at der sammenlignet med AGF var en smule mere snert i vores spil. Det begynder at ligne noget. Vi tør holde på bolden og tror på egne evner. Nu har vi vundet tre kampe i træk. Det giver en god følelse, og det må vi bygge videre på,« sagde Viktor Fischer med et stort smil.

I samtalen lagde offensivspilleren ikke skjul på, at han er glad for at være tilbage i dansk fodbold.

»Den tillid jeg ikke fik i Mainz (tysk Bundesligaklub, red.), har jeg fået i FCK. Jeg er taknemmelig for, at jeg spiller kamp uge efter uge og med den tillid, er lysten til at spille fodbold kommet tilbage,« sagde Viktor Fischer, der understregede, at han ikke ønske at tale sig på det danske VM-landshold.

»Men når det er fastslået, er jeg ret sikker på, at det øger mine chancer for at komme med landsholdskammeraterne til Rusland til sommer, at jeg er tilbage i dansk fodbold. For når man ikke spiller regelmæssigt går det kun nedad for én,« konkluderede Viktor Fischer med et alvorligt ansigtsudtryk.

LÆS OGSÅ: Se BTs karakterer her: FCK tager stærk sejr - forsvarsfejl blev dyr for AGF

Med sejren konsoliderede FC København sin fjerdeplads i Superligaen - ni point efter FC Nordsjælland.

»Vores mål for den resterende del af sæsonen må være, at vi forsøger at bide FCN i hælene,« sagde Viktor Fischer, der blev udskiftet få minutter før tid.

»Det var måske fordi jeg havde et gult kort, men sikkert også af taktiske årsager at Pierre Bengtsson kom ind i stedet for mig,« funderede Viktor Fischer.

Holdkammeraten Nicolai Boilesen skød med skarpt på kampens tekniske niveau.»Det er ikke en af de kampe, jeg er mest stolt over at have deltaget i. Men for tredje kamp i træk præsterer vi et clean sheet. Man begynder at kunne se noget af det gamle FCK. Vi står bedre defensivt og giver ikke så meget væk. Det er dejligt, at vi kan vinde grimme kampe som dem, vi den seneste uge har spillet mod Hobro og AGF,« sagde han.

I AGF-lejren hang ikke mindst Daniel A. Pedersen med hovedet. Således var det ham, der kiksede sit indgreb, da FC København scorede kampens eneste mål.

»Der er ikke så meget, jeg kan bortforklare. Jeg laver en stor fejl, og nederlaget tager jeg på mig. Men jeg synes, vi som hold gør det godt. At vi kan presse FCK til det yderste viser, at vi spillere står sammen,« sagde Daniel A. Pedersen.

Cheftræner David Nielsen gav ham ret.

»For fire måneder siden tabte vi 0-4 i Parken. Siden er vi som hold kommet rigtig langt. Denne gang spillede vi lige op med FCK, og det er jeg meget tilfreds med. Vores muligheder for at komme i top-6 er udspillet. I den resterende del af sæsonen handler det om at skrabe så mange point sammen som muligt, få holdet gjort endnu stærkere og sætte nye mål,« lød David Nielsens slutresplik.