Brøndby IFs træner Thomas Frank annoncerer sin afgang som træner for Brøndby, onsdag d. 9. marts 2016 på Brøndby Stadion. Og Auri Skarbalius tiltræder som træner for 1. holdstruppen.
Brøndby IFs træner Thomas Frank annoncerer sin afgang som træner for Brøndby, onsdag d. 9. marts 2016 på Brøndby Stadion. Og Auri Skarbalius tiltræder som træner for 1. holdstruppen. Foto: Martin Sylvest

I nødens stund har Brøndby hentet en gammel kending frem for gemmerne som erstatning for Thomas Frank.

Klubbens tidligere cheftræner, Auri Skabalius, der indtil onsdag stod i spidsen for U19-holdet, har i en begrænset periode sagt ja til at vende tilbage til sit gamle job.

Aftalen løber ind til sæsonen er slut og ikke en dag længere - uanset hvordan det går. Det understreger den 42-årige litauer

jkjkjh

»Når vi står i en situation, som vi står i i dag (onsdag, red.), så er det, at klubbens vigtigste værdi – ingen over klubben – der gælder. Vi står i en situation, hvor vi er nødt til at rykke tættere sammen bussen, og så må jeg tage det ansvar, og det gør jeg så indtil sommer,« siger Auri Skarbalius og tilføjer, at onsdagens forfremmelse bestemt ikke var en del af hans fremtidsplaner:

»Det var ikke meningen. Jeg havde sagt, at jeg ikke ville være førsteholdstræner i klubben igen. Men når vi står i den situation, som vi gør, og der bliver sagt, at det er det vi gør, så kommer jeg også med 110 kilometer i timen.«

Hvis nu det går godt, I får medaljer og kommer i Europa, kunne det så ikke være en idé at fortsætte?

»Nej, jeg skal ikke være træner her efter sommer.«

3535235353522352

Auri Skarbalius blev først spurgt, om han var interesseret i jobbet tidligt onsdag morgen og erkender, at forespørgslen fra sportschef Troels Bech kom bag på ham.

»Det har været en kaotisk formiddag. Jeg havde regnet med, at det var en fridag, men så blev jeg ringet op af Troels Bech, og det var egentlig først der, jeg fandt ud af, hvad der foregik. Jeg stod i morges og var i gang med at lave madpakker til mine børn. Jeg skulle også sunde mig, men nu er jeg ved at få et overblik og styr på tingene,« siger han.

Det var således Auri Skarbalius, der stod for den træning, der fandt sted umiddelbart efter, at spillertruppen var blevet orienteret om, at Thomas Franks opsigelse.

3464654664544663546

Ambitionen er fortsat medaljer og kvalifikation til de europæiske klubturneringer, og ifølge sportschef Troels Bech er yderst realistisk, at Auri Skarbalius er manden, der kan sikre Brøndby det.

Også selv om Auri for bare toethalvt år siden blev sparket ud af klubben med et af de dårligst pointgennemsnit nogensinde. Materialet er bedre nu, fastholder Bech.

Men uagtet om det er sandt, er faktum, at Auri Skarbalius nu får ansvaret med nogle spillere, som han tidligere har været alvorligt på kant med.

AURISkabalidsfsd

Hans første periode i Brøndby har venstrebacken Riza Durmisi kaldt sin hårdste tid i sin fodboldkarriere, og nyindkøbet David Boysen, som tidligere har haft Auri Skarbalius i Viborg, har tidligere udtalt, at han følte sig bagtalt af træneren.

Alt det er dog vand under broen nu, forsikrer Auri Skarbalius, der blandt andet brugte sine første timer i jobbet på at tale ud med netop David Boysen.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.