En 39-årig mand, som lørdag er blevet fremstillet i grundlovsforhør efter at have kastet med kanonslag under kampen mellem Viborg FF og FC Midtjylland, er blevet løsladt.

Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter.

Manden er sigtet for at have kastet to kanonslag ind på banen mod FC Midtjylland-målmanden Jonas Lössl.

»Han har ikke fået straf endnu. Vi skulle have en vurdering på, om det var muligt at få ham varetægtsfængslet. Det mente dommeren ikke. Der er ikke grundlag for varetægtsfængsling nu her. Det kan dog stadig godt ende med en tiltale, da sagen stadig efterforskes af vores efterforskere,« uddyber vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Anders Olesen til B.T.

FCMs målmand Jonas Lössl bliver tilset, efter en Viborg-fan har kastet et kanonslag ned bag FCM-keepoeren under play off kampen til Conference League mellem Viborg FF og FC Midtjylland i Viborg fredag d. 9. juni 2023.
FCMs målmand Jonas Lössl bliver tilset, efter en Viborg-fan har kastet et kanonslag ned bag FCM-keepoeren under play off kampen til Conference League mellem Viborg FF og FC Midtjylland i Viborg fredag d. 9. juni 2023. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Vis mere

De skandaløse scener opstod fredag aften i en Europa-playoffkamp mellem de to ærkerivaler på Viborg Stadion.

Kampen blev skæmmet af de to kast med kanonslag, som ved det andet tilfælde gjorde, at dommeren afblæste kampen og sendte spillerne i omklædningsrummet med kun et minut tilbage af overtiden. Nogle minutter senere blev kampen spillet til ende.

Det første kanonslag ramte tæt ved Jonas Lössl, der kunne mærke et smæld i baglåret. Han blev behandlet på banen, men kunne fortsætte kort efter.

I selve opgøret var det FCM, der trak det længste strå med en 1-0-sejr.

Aral Simsir scorede kampens eneste mål efter en vild dribletur, som sikrede FC Midtjylland en plads i kvalifikationen til Conference League.