For 14 måneder siden trillede tårerne ned ad kinderne på Kjartan Finnbogason, da han så sit Vejle-hold rykke ud af Superligaen efter et nederlag til Hobro i de afgørende playoffkampe.

»Jeg stod og græd på banen efter kampen. Jeg havde scoret det afgørende mål i den første kamp, men så brændte jeg et straffespark i anden kamp, og vi rykkede ikke op,« siger han til B.T. og fortsætter.

»Jeg blev ked af det, fordi jeg frygtede, at folk omkring holdet ville miste deres arbejde på grund af mig. Jeg havde været i Vejle i tre måneder og var tæt på at blive frelseren, men blev skurken til sidst.«

Men her lidt over et år efter skuffelsen er historien en helt anden. Tirsdag rykkede Vejle tilbage i Superligaen efter en sejr på 1-0 over Nykøbing FC i Nørreskoven.

Finnbogason er topscorer i 1. division.
Finnbogason er topscorer i 1. division. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Den 34-årige angriber har onsdag en smule tømmermænd efter fortjente øl med holdkammeraterne, men der er trods alt overskud til at sætte ord på oprykningen:

»Det var en kæmpe kontrast til sidste år. Jeg blev rørt igen, men uden at græde. Der har været så meget pres på os hele sæsonen, så jeg synes, det er så flot og fortjent. Vi er alle glade.«

Kjartan Finnbogason regner med, at Vejle kigger på forstærkninger til den kommende sæson, men han mener samtidig, at deres nuværende trup kan klare sig i Superligaen.

»Det er lidt sjovt, men jeg mener, det kan være sværere at spille i 1. division end i Superligaen, fordi fodbolden er meget mere fysisk. Men det er ikke op til mig, om truppen bliver lavet om.«

Kjartan Finnbogason har haft en flot sæson, hvor han har banket 17 kasser ind for Vejle. Det gør ham til topscorer i 1. division.

Og angriberen fra Island føler da også, at han har meget mere at give, selv om han er blevet 34 år.

»Jeg er i god form, og min krop har det overraskende godt, hvis du tager min alder in mente. Og jeg har både landsholdet og topscorertitlen at spille for personligt.«

Kjartan Finnbogason regner med at fortsætte karrieren i Vejle, hvor han har et år tilbage af sin kontrakt.