Morten Wieghorst skjulte det godt, hvis han havde en strategi om ikke at forsøge at score et mål mere mod Viborg i AaB-nederlaget på 2-1 søndag. AaB-træneren sendte nemlig sin målmand Nicolai Larsen med frem på det sidste hjørnespark.

Men faktisk kunne det slet ikke svare sig for AaB at sparke bolden i nettet. En uafgjort mod Viborg havde nemlig sendt AaB over i den anden pulje i nedrykningsspillet, og her ville nordjyderne have haft seks point ned til de farlige pladser om nedrykning, mens man nu har otte.

»Det er nogle vanvittige scenarier, vi er blevet kastet ud i. Havde vi mod Viborg scoret til sidst og dermed fået uafgjort, havde vi faktisk stået dårligere i kvalifikationsspillet. Jeg kan ikke lide, at hvis vi havde udlignet, så havde vores muligheder været mindre gode, end hvis vi havde tabt. Til sidst blev vi jo stillet i et vanvittigt dilemma og det mener jeg er tankevækkende,« sagde Wieghorst til BT søndag.

Se højdepunkter fra kampen i videoen herunder

 

Det er en del af det nye slutspil, at nummer 7, 10, 11 og 14 mødes i den ene pulje, mens nummer 8, 9, 12 og 13 mødes i den anden. Derfor kan der altså opstå situationer som AaBs, hvor det bedre kan svare sig at tabe end at spille uafgjort i den sidste kamp i grundspillet.

Men Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, der har været med til at vedtage det nye slutspil, og som er chef for Superligaen, kan ikke forstå problemstillingen.

»Hvis jeg var AaB, ville jeg have observeret, at der sker mirakler i fodbold. Man kunne også have scoret to mål, og så ville det have været skidt at lade være med at score det ene mål. Jeg tror ikke, at strukturen har indflydelse – og jeg tror heller ikke, at der er fordele eller ulemper ved den ene eller anden pulje. For hvem møder man, og hvordan er deres form? Når man har en turnering, der deler sig, prøver man at eliminere alle risikoelementer, men det kan man bare ikke,« siger Claus Thomsen.

De 14 Superliga-klubber har nu pause i et par uger, inden slutspillet starter, og der sættes hårdt ind for at finde medaljetagere og nedrykkere.