Væksten halter i de danske Superliga-klubbers økonomi. Det konkluderer en undersøgelse, som Idrættens Analyseinstitut har offentliggjort.

»Dansk Superliga-fodbold er stagneret omsætningsmæssigt, når man kigger på de seneste afsluttede årsregnskaber fra 2016/17. Bundlinien er samtidig gået i minus. Niveauet fra de glade dage i slutningen af nullerne ser ikke umiddelbart ud til at vende tilbage inden for den nærmeste fremtid,« skriver instituttets analyse- og forskningsleder Rasmus Klarskov Storm i undersøgelsens konklusion.

Ifølge Idrættens Analyseinstitut er den samlede omsætning for klubberne i det nyeste årsregnskaber, der dækker regnskabsperioden 2016/17, stagneret på et leje på omkring 2,7 mia. kroner. Til sammenligning lå niveauet pænt over tre milliarder kroner - i 2017-priser - da de danske Superligaklubber omsatte mest i 2007 og 2008 før finanskrisen.

Ifølge Rasmus Klarskov Storm har Idrættens Analyseinstitut er der - set på resultatet efter skat - en tilbagegang i forhold til 2015/16.

»Hvor forrige regnskabssæson udviste et lille samlet overskud, så falder dette til et lille minus på 24 mio. kroner i 2016/17. Det er dog ikke så slemt som tidligere år, hvor særligt 2009 viste et stort samlet underskud. Det er imidlertid ikke alle klubber, der kommer ud med røde tal på bundlinjen, og det er i hovedsagen FCK, og delvist Silkeborg IF og AaB, der trækker både den samlede omsætning og ligaens resultatet efter skat op,« skriver han blandt andet.

Parken Sport og Entertainment A/S, der står bag FC København, er det aktieselskab, der i 2016/2017 klarede sig bedst. Ud af en samlet omsætning på 1,4 mia. kroner, præsenterede man et overskud på 40,7 mio. kroner.