Brøndby-angriberen Teemu Pukki kan være fortid denne sommer, når kontrakten udløber. Intet er endnu på plads, lyder det fra agenten.

Han er i gang med sin fjerde sæson i den blå/gule-trøje, men det kan samtidigt også blive den sidste af slagsen for den finske angriber Teemu Pukki. Med kontraktudløb til sommer overvejer den 27-årige Brøndby-profil i øjeblikket sin fremtid.

Finnen fik sit helt store gennembrud i klubben i Alexander Zornigers første sæson som træner, hvor det blev til 20 Superliga-scoringer fra Pukkis side.

Den succes skabte stor opmærksomhed om angriberen, der i sommer var snublende nær et skifte til den græske storklub Panathinaikos. Pukki var enig med klubben, men da grækerne ikke kunne give Brøndby den økonomiske garanti, man forventende, løb handlen ud i sandet.

Men nu står Pukki i en fordelagtig position. Kontraktudløbet til sommer gør ham logisk nok attraktiv for mange klubber.

Det kender Pukkis agent, Teemu Turunen, alt til.

 


»Situationen er næsten perfekt for Teemu. Han kan skifte gratis til sommer, og det betyder jo, at der er masser af klubber, der er interesseret. Der er ikke mange angribere, du kan få gratis på Teemus niveau«, siger han til BT.

Pukki føler sig godt tilpas i Brøndby, og selvom en alder af 27 år lyder ikke af meget, er det gerne nu, at man i fodboldverden skal sikre sig for fremtiden med en økonomisk stærk kontrakt. Og det spiller naturligvis også ind for finnen, der i december sidste år blev far for første gang.

»Teemu elsker Brøndby, men på den anden side er der også andre ting, man skal tage med i betragtning. Det økonomiske betyder også noget. Jeg ved ikke, hvad der vil ske, men vi vil helt sikkert snakke med Brøndby. Vi vil dog også se på, hvilke tilbud vi har andre på klubber. Situationen er stadig totalt åben,« lyder det fra agenten, der endnu ikke har sat sig til forhandlingsbordet på Vestegnen.

»Jeg har selvfølgelig en kontakt til Brøndby-ledelsen, og vi snakker jævnligt sammen, hvor vi diskuterer frem og tilbage. For Teemu handler det om hele pakken. Det er det vigtigste for Teemu. Han er i sin bedste alder og spiller sin bedste fodbold lige nu.«»Men Teemu fokuserer på at blive mester med Brøndby, og så må vi se, hvad der sker til sommer. Det er, hvad jeg kan sige lige nu. De har mange vigtige kampe tilbage, og det er han koncentreret om.«

Næste opgave for Pukki og Brøndby bliver på søndag ude mod AC Horsens.

Pukki har tidligere spillet i Sevilla, HJK Helsinki, Schalke 04 og Celtic, inden han i 2014 blev udlejet til Brøndby fra den skotske storklub. I sommeren 2015 skrev Brøndby under på en tre-årig kontrakt med angriberen, da man købte ham fra af sin kontrakt med skotterne.

ØVERST PÅ SIDEN KAN DU SE EN VIDEO MED BRØNDBYS KLUB-KORYFÆER, SOM UDTALER SIG OM KLUBBENS FREMGANG