Mandagskampen. Det er noget, der normalt er forbeholdt alle andre klubber i Superligaen end FC København og Brøndby IF.

Men i den kommende Superliga-runde, som afvikles fra i morgen til mandag, er der en markant ændring i den tendens.

Mens FC København spiller søndag mod AC Horsens, er Brøndby IF programsat til at spille deres kamp mod Randers FC på Brøndby Stadion netop mandag aften.

SE DET FEDE INDSLAG MED BRØNDBYS FANS' VILDE FÆRGETUR TIL HELSINGØR OVER ARTIKLEN

Og det kan man bebrejde - eller takke - Kevin Magnussen for alt efter, hvordan man har det med det faktum.

Forklaringen er enkel: Den sene søndagskamp, som plejer at blive vist på TV3+, ’clasher’ nemlig i den kommende weekend med Formel 1-grandprixet i Mexico, som TV3 Sport/Viasat også har rettigheder til.

Formel 1 bliver som hovedregel altid vist på TV3+ med den danske Formel 1-kører som det store trækplaster. Derfor har tv-stationen spurgt Divisionsforeningen, som fastlægger Superligaens kampprogram, om de kunne flytte rundens hovedkamp med Brøndby i hovedrollen til mandag aften. Det har de fået et ja til.

SE BRØNDBY-PROFIL GRIBE EN FANS ØL OG BUNDE DEN (OG SPYTTE DEN UD):

 
Christian Nørgaard fejrede 1-0 sejren over FC Helsingør med en fadøl!
Vis mere

»For at give den bedst mulige dækning med optakt og nedtakt af både Formel 1 med Kevin Magnussen og Brøndby-kampen anmodede vi Divsionsforeningen om at fastsætte kampen til mandag. Det gik de med til, og det er vi selvfølgelig glade for,« siger TV3 Sports redaktionschef, Kim Mikkelsen.

Brøndby IF er det mest attraktive hold for de to rettighedshavere af Superligaen, Eurosport og TV3 Sport/Viasat. I hvert fald hvis man udelukkende ser på antal tv-seere.

Derfor er vestegnsklubben ofte deltager i den sene søndagskamp, som er det mest attraktive spot for TV3 Sport/Viasat, der har førstevalg mellem de syv kampe i hver runde.

KOM TÆT PÅ BRØNDBY-PROFILEN SIMON TIBBLING HER:

 
I et stort interview kom vi helt tæt på manden med de mange jongleringer, Simon Tibbling.
Vis mere

I stedet for Brøndby-Randers bliver AaB’s kamp mod OB vist som den sene søndagskamp, kl. 18 på TV3 Sport1. FC Københavns tur til Horsens er Eurosports hovedkamp og vises kl. 16 på søndag, som er deres mest attraktive spot.

BT Sporten har været i kontakt med Brøndby IF, som er fint tilfredse med at afvikle den kommende rundes kamp om mandagen. Ligeledes har man i AaB ingen problemer med at udfaldet af kampprogrammet er blevet, som det er.