Brøndby IF er tæt på at lave årets første spillerindkøb i form af den svenske kantspiller Simon Hedlund.

Det er den store Berlin-avis Berliner Zeitung, som skriver, at den svenske kantspiller ikke rejser med sin klub, 1. FC Union Berlin, på træningslejr, da han er tæt på at lave en aftale med Brøndby IF.

25-årige Hedlund kom i sommeren 2016 til den tyske 2. Bundesliga-klub, hvor han på det tidspunkt var klubbens dyreste indkøb. I Sverige fik han sit gennembrud i Elfsborg.

Omkring seks millioner kroner kostede han dengang den tyske klub, som han siden har spillet 75 kampe og scoret 11 mål for på to et halvt år.

Simon Hedlund er på vej til Brøndby IF, melder tysk medie.
Simon Hedlund er på vej til Brøndby IF, melder tysk medie. Foto: LEON KUEGELER
Vis mere

Simon Hedlund er en lille hurtig kantspiller (174 cm.), som primært opererer på venstrekanten i et 4-3-3- eller 4-5-1-system. Han kan dog også spille centralt i angrebet. Han har spillet to U21-landskampe for Sverige.

Hedlund har ifølge Berliner Zeitung dog haft svært at få spilletid i 1. FC Union Berlin i denne sæson, efter at han ellers var kommet godt fra land i den tyske hovedstad. Han har af den årsag, ifølge flere tyske medier, meldt ud, at han vil væk fra klubben.

Hvis Brøndby IF formår at hente Hedlund, vil det være klubbens første forstærkning efter, at sportsdirektør Ebbe Sand startede i klubber efter nytår.

Til gengæld har sidste års sølvvindere sagt farvel til eksempelvis Uffe Bech, som Simon Hedlund typemæssigt læner sig op ad.