Der var mange dueller og nærkampe i søndagens 1-1 kamp mellem AGF og FCK. Men én duel var lidt mere speciel end de andre.

Tvillingebrødrene Jakob Ankersen og Peter Ankersen spillede nemlig direkte over for hinanden i det dramatiske opgør på Ceres Park. Men på trods af det familiære bånd er det ikke noget, de selv tænker særlig meget over, når først de først træder ind på grønsværen.

»Der er ikke noget mærkeligt i det for mig mere. Det er som at spille over for enhver anden. Ud over at vi selvfølgelig har en relation, og at vi kender hinanden og ved, hvad hinanden vil. Nok lidt mere end andre gør,« sagde Jakob Ankersen til B.T. Sport efter kampen og får opbakning af sin tvillingebror.

»Det er ikke så specielt igen, når man først kommer ind på banen. Så er det en kamp som alle andre. Jeg løber ikke som sådan rundt og tænker over, at det er min bror,« sagde FCK’s Peter Ankersen.

Men kan man lægge det familiære fuldstændig til side i nærkampene?

»Nja.. Jo, det kan du til en vis grænse. Selvfølgelig vil jeg aldrig komme i en tofodstackling, men det er ikke noget, jeg tænker over, og det er ikke noget, han tænker over,« sagde Jakob Ankersen.

FCKs Peter Ankersen og AGFs Jakob Ankersen er tvillinger.
FCKs Peter Ankersen og AGFs Jakob Ankersen er tvillinger. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Jeg synes ikke, man lægger bånd på sig selv. Vi er begge to fuldt ud professionelle, og Jakob går lige så meget til den, som jeg gør. Vi er begge to konkurrencemennesker, så det gør ingen forskel, om vi spiller over for hinanden. Vi vil begge to vinde,« sagde Peter Ankersen.

Selvom de to tvillingebrødre har et indgående kendskab til hinandens styrker og svagheder, er det ikke noget, de som sådan drager fordel af, når de spiller over for hinanden.

»Jeg ved jo godt, at hvis den er lukket til hans højre, så trækker han ind i banen. Og han ved også, at jeg gerne vil ind i banen og sådan nogle ting. Men nu har vi begge spillet i Superligaen en del år, og de fleste ved, hvad hinanden vil gøre. Det er bare lidt mere specielt, fordi vi indgående kender hinanden så godt. Men ellers synes jeg ikke, der er noget voldsomt i det,« sagde Jakob Ankersen.

»Det er det samme, som hvis du ser video fra en anden spiller. Selvfølgelig ved jeg nogenlunde, hvordan Jakob agerer og gør i visse situationen, men når kampen er i gang, og det går så hurtigt, så når jeg ikke at tænke over, hvad han gør. Så er det ren intuition. Og så vil mange nok sige: ’Tænker I ikke ens?’. Og jo, i mange henseender gør vi nok, men vi er trods alt forskellige,« sagde Peter Ankersen.

Kampen mellem AGF og FCK endte uafgjort 1-1, og det resultat afspejler ifølge dem begge meget godt, hvem der vandt tvillingeduellen i dag.

»Det er svært at sige, hvem der kommer bedst ud af duellen, for hvad holder man det op imod? Hvis nu de havde vundet i dag, så var Jakob kommet bedst ud af det. Og hvis vi havde vundet, var jeg kommet bedst ud af det. Og nu spillede vi uafgjort, og så må det være en fifty-fifty,« sagde Peter Ankersen, som igen er enig med sin tvillingebror.

»Det ved jeg ikke. Uafgjort siger vel meget godt, at det var 50-50,« sagde Jakob Ankersen.