En kold fadøl. Klappe i takt. Vild jubel.

Er man fodboldfan, er fredag morgen en særlig god dag at vågne op til. I nat blev Folketingets partier nemlig enige om at åbne dørene for tilskuere i Superligaen fra den 21. april under den såkaldte Superliga-ordning.

Det betyder flere tusinde tilskuere på de danske stadioner, og det er en beslutning, der vækker stor begejstring hos blandt andre Brøndby, der ser frem til at kunne byde deres fans velkommen på stadion igen.

»Jeg er en meget glad mand. Vi har ventet på det her længe og kæmpet for det, og derfor er det utrolig dejligt, at det er lykkedes,« siger Brøndbys administrerende direktør, Ole Palmå, til B.T. og fortsætter:

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Det betyder rigtig meget for os. I går (torsdag, red.) talte jeg med Andreas Maxsø og han spurgte, hvornår der igen kom tilskuere ind. Han var ved at blive vanvittig, sagde han. Spillerne bliver svært begejstret for det her. Det er en ekstremt tom følelse at spille uden tilskuere, og det betyder meget for klubberne og dansk fodbold, at vi nu kan få fans og partnere tilbage. Det er det, fodbold handler om.«

Ole Palmå fortæller samtidig, at man regner med at kunne lukke omkring 8.500 personer ind på Brøndby Stadion. Hvor mange det præcis bliver, skal der nu regnes på.

Begejstring er der også masser af hos rivalerne fra FC København, der har været blandt de meste vokale, når det kommer til at få åbnet op for tilskuere igen.

»Det er fantastiske nyheder. Vi har arbejdet på det her i månedsvis, og vi skylder også at give politikerne kredit for at vise os tilliden og belønne den seriøsitet dansk fodbold er gået til udfordringen med,« siger direktør i FCK, Lars Bo Jeppesen i en pressemeddelelse.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Vi glæder os helt vildt til at have fans tilbage i Parken. Vi har savnet dem helt vildt meget, og uden fans på stadion giver det, vi laver ikke mening. Derfor er det et meget stor og vigtigt skridt for os, at vi nu kan begynde at arbejde hen mod at fylde Parken igen. Vi kommer til at gå til opgaven lige så grundigt, som vi hele tiden har gjort og målet er at vise, at vi kan løfte opgaven og arbejdet mod, at vi kan åbne for endnu flere hurtigst muligt,« siger Lars Bo Jeppesen.

I Parken kan FCK nu få 10.500 tilskuere på stadion, oplyser de til B.T. De håber dog at få det tal op på 12.000.

Superliga-ordningen tillader klubberne at have tilskuere til kampene opdelt i sektioner med højest 500 personer i hver mod fremvisning af coronapas.

Foruden Superligaen gælder ordningen den næstbedste række for herrerne, de tre øverste ligaer for kvinderne, pokalfinalerne for herrer og kvinder samt A-landskampe.

Superliga-ordningen gjorde det sidste sommer muligt at have flere tusinde tilskuere på de danske stadioner i en kort periode.

Ordningen blev dog droppet fra september på grund af øget smitte i samfundet, men fra onsdag i næste uge bliver det altså igen muligt at se og høre fansene på lægterne.

Bag aftalen står alle Folketingets partier undtagen Nye Borgerlige.