Superliga-premieren på MCH Arena i Herning mellem FC Midtjylland og Esbjerg fB var en spillemæssig skuffelse.

Men de 7.310 tilskuere fik det de var kommet efter: En hjemmesejr.

Således scorede indskiftede Mikael Anderson det mål, der sikrede FCM en sejr på 1-0, blot et minut før udløb af den ordinære spilletid.

1. FCM langt fra topformen
I sidste sæson spillede FC Midtjylland med om medaljerne, ligesom de vandt pokalturneringen. Men det udtryk cheftræner Kenneth Andersens tropper har nu, er meget anderledes. Holdet virker ikke sammenspillet, og det er tydeligt at man savner angriberen Paul Onuachus målfarlighed. I øjeblikket deltager han på Nigerias landshold ved Africa Cup, og er derfor indisponibel.

2. Det lakker mod enden
Mon Jakob Poulsen er fortid i FC Midtjylland efter denne sæson? Det vil tiden vise. Men faktum er, at FCM's 36-årige veteranfører ikke længere nyder samme status i klubben som tidligere. De seneste sæsoner har han været fast mand i midtjydernes startopstilling, men mod Esbjerg var han placeret på reservebænken.

Fodboldlandsholdets kommende træner Kasper Hjulmand fulgte Superliga-premierekampen mellem FC Midtjylland og Esbjerg fB på MCH Arena fredag aften.
Fodboldlandsholdets kommende træner Kasper Hjulmand fulgte Superliga-premierekampen mellem FC Midtjylland og Esbjerg fB på MCH Arena fredag aften. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

3. Nye tider på vej
Der er tilsyneladende nye tider på vej i DBU. Mens fodboldlandsholdets nuværende træner Åge Hareide meget sjældent er set til Superliga-kampe i Jylland, var hans kommende afløser, Kasper Hjulmand, fredag aften tilstede på MCH Arena. Inden kampen mellem FCM og Esbjerg hilste han venligt på pressens udsendte. »Jeg er her primært af interesse og ikke fordi der i min jobskrivelse står, at jeg skal,« sagde han til B.T.