Esbjerg sikrede sig en meriterende sejr på 4-3 i hjemmekampen mod FC København.

Hermed holder Esbjerg liv i forhåbningerne om at vinde DM-bronze.

1. Skov skrev dansk fodboldhistorie
Hans Aabech, Allan Hansen og Ebbe Sand har tidligere scoret 28 mål i samme sæson i dansk fodbolds bedste række. I søndag aftens Superliga-kamp i Esbjerg tangerede FC Københavns Robert Skov denne bedrift og skrev dermed dansk fodboldhistorie. Det skete, da han på straffespark sendte bolden i netmaskerne og udlignede til 2-2. Robert Skov kunne have lavet et mål mere fra 11-meter-pletten, men hans skud ramte stolpen og var ikke gået ind, hvis ikke den havde ramt Esbjerg-målmanden Jeppe Højbjerg i ryggen.

2. Skuffende FCK-præstation
FCK's præstation mod Esbjerg var ikke prangende. Men holdets moral fejler intet. De var bagud 0-2 ved pausen, og lignede en vinder, da Jonas Wind i 75. minut bragte de nykårede danske mestre foran 3-2. Imidlertid fik Esbjerg i kampens sidste minutter vendt det truende nederlag til sejr på 4-3. Nederlaget var FCK's andet i træk eftersom de i sidste spillerunde tabte 0-4 til FC Midtjylland i Herning.

Esbjerg lejede før forårssæsonen Carlo Holse i FC København.
Esbjerg lejede før forårssæsonen Carlo Holse i FC København. Foto: ANTON VAGANOV

3. Holse var savnet
Esbjerg måtte mod FC København undvære talentet Carlo Holses kreative evner. Men på grund af en aftale, som de to klubber havde indgået, før han i vinter blev udlejet et halvt år til den vestjyske Superliga-klub, sad han udenfor. Før kampen tog Esbjergs ledelse ikke blot afsked med Carlo Holse, men også med Brent McGrath, Klaus Moesgaard, William Møller og Adnane Tighadouini. Herudover har Yuri Yakovenko og Lasse Mikkelsen kontraktudløb. Imidlertid er deres situation uafklaret.