Esbjerg fB er tilbage på sejrskurs i Superligaen.

På hjemmebane vandt bundholdet, der tidligere på ugen fyrede cheftræner John Lammers, sensationelt 3-1 over Brøndby IF.

1. Esbjerg er ikke Brøndbys livret
Brøndby IF må efterhånden betragtes som Esbjerg fB's yndlingsmodstander. I sidste sæson vandt vestjyderne alle fire indbyrdes opgør. Stimen af sejre mod Brøndby fortsatte søndag på Blue Water Arena i Esbjerg, hvor hjemmeholdet for øjnene af 5.907 tilskuere på Blue Water Arena sikrede sig en fortjent sejr på 3-1.

2.  Brøndby-profil har mistet selvtilliden
Brøndby IF's defensiv fungerede mod Esbjerg fB langt fra optimalt. Stopperduoen Andreas Maxsø og Sigurd Rosted havde masser af udfordringer med selv de mindste opgaver. På backpositionerne stod Johan Larsson svagest i billedet. Ved Esbjergs scoring til 1-0 kiksede han sin markering af Pyry Soiri. Det virker, som om svenskeren, der i sommerens transfervindue er vendt tilbage til Brøndby, under sit seks måneder korte ophold i den franske klub Guingamp har mistet en pæn bid selvtillid.

Esbjergs vikarierende cheftræner Claus Nørgaard.
Esbjergs vikarierende cheftræner Claus Nørgaard. Foto: Frank Cilius
Vis mere

3. Trænerfyring har skabt ny gejst
Gejsten er tilbage i Esbjerg fB's førsteholdstrup efter fyringen af John Lammers og korttidsansættelsen af Claus Nørgaard på cheftrænerposten. Således var det et forvandlet vestjysk mandskab, der gik på banen mod Brøndby IF. Der blev fightet forbilledligt, og allerede efter 20 minutters spil førte de 2-0.