Det blev til tre overraskende point til oprykkerne fra Esbjerg - efter en heroisk fightersejr på 1-0 ude over AaB.

Her er tre ting, vi lærte af superligakampen i Aalborg.

AaB mister nok angrebsprofil
Angriber Jannik Pohl var højst overraskenede ikke at finde i AaB's trup mandag aften. Han var sendt på tribunen, fordi han er tæt på at skifte til en udenlandsk klub. »Det er noget, vi har arbejdet på i længere tid, og der mangler blot et par detaljer. Vi forventer, det falder på plads,« oplyste sportsdirektør Allan Gaarde til Viasat inden kampen. Og AaB-bossen kunne i samme ombæring fortælle, at man også allerede er tæt på at sikre sig en afløser for Jannik Pohl.

Van der Vaart kan stadig
Han løber godt nok som en forpustet 55-årig, men Esbjergs hollandske verdensstjerne Rafael van der Vaart fik alligevel vist sig nyttig, da han kom på banen med 20 minutter igen. Med al sin rutine og eminente boldkontrol var den tidligere Real Madrid-stjerne med til at tage trykket af AaB's slutspurt. Og han fik også vist prøver på den sparketeknik, der i sin tid gjorde ham til én af Europas mest eftertragtede. Dog er han næppe en mand, der kommer til at spille samtlige 90 minutter.

AaB har et stort problem
På trods af nederlaget har sæsonstarten pointmæssigt været godkendt for AaB. Men det kan ikke fjerne fokus fra, at nordjyderne har et stort angrebsproblem. De laver simpelthen ikke mål nok. Efter syv kampe har AaB blot scoret fem gange, og dermed er holdet officielt i besiddelse af Superligaens sløjeste offensiv. Sportsdirektør Allan Gaarde meldte mandag, at en ny angriber er på vej - lad os håbe for AaB, at der er gods og ikke mindst mål i ham!