Hobro IF besejrede Viborg FF 1-0 i det første af to Superliga-playoff-opgør.

Hjemmeholdet havde i målmand Jesper Rask den underholdende kamps bedste spiller, men også Emmanuel Sabbi, der scorede målet i 30. minut, fortjener ros for en stor indsats.

Søndag er der returkamp i Viborg.

Men selvom Hobro IK er foran, kan viborgensernes muligheder for at sikre sig adgangsbillet til næste sæsons Superliga bestemt ikke afskrives.

1. Målmand har høj klasse
I Hobro IK er man glade for målmand Jesper Rask. Da himmerlændingene vandt det første af to Superliga-playoff-opgør mod Viborg FF 1-0 leverede han keeper-kunst på højt niveau. Adskillige gange havde viborgenserne chancen til at score, men ligesom mod Vejle for halvanden uge siden blev han matchvinder. På søndag duellerer de to hold igen, men selvom Hobro har et godt udgangspunkt for at sikre sig en ny sæson i Superligaen, skal Viborg FF's chance for at vinde og dermed kvalificere sig til næste sæsons Superliga ikke underkendes.

2. Akrobatiske evner
Hobro IK's lynhurtige kantspiller Emmanuel Sabbi viste sig fra sin bedste side, da han et kvarter før pausen bragte hjemmeholdet foran 1-0 efter han i straffesparksfeltet havde tacklet bolden fra gæsternes Simon Trier og passeret Ingvar Jonsson i Viborg-målet. Scoringen blev fejret på behørig vis eftersom den 21-årige amerikaner med en baglæns saltomortale fik ført bevis for, at han besidder bemærkelsesværdige akrobatiske evner.