Det endte med en deler i Farum, hvor OB fik 1-1 mod FC Nordsjælland.

Det var to mandskaber med revanche til gode fra sidste spillerunde, som tørnede sammen på Farum Park i sødagens sene Superliga-kamp. Hjemmeholdet FCN tabte 3-1 i Herning til FC Midtjylland, mens OB skuffende måtte indkassere et 1-0-nederlag på hjemmebane til oprykkerne fra Randers.

Kampen i Farum var historisk. Det var nemlig første gang nogensinde, at en Superliga-kamp skulle afvikles på kunstgræs. Det indbyder til teknisk betonet fodbold, og det var netop det, vi fik at se i denne kamp.

De to formodede tophold i rækken virkede nemlig motiverede for at skabe resultatet i denne kamp. Også på bænken var der motivation. I hvert fald blev kampen indledt med en finurlig brysttæmning af FCN-træner Kasper Hjulmand, da bolden bliver losset ud over sidelinjen efter et par spilleminutter. Så var kampen i gang.

Morten Skoubo var med fra start for gæsterne. Angriberen var foretrukket i startopstillingen, mens Rurik Gislason var skubbet ud på bænken. Det var dog en anden offensivspiller, som først markerede sig. Emil Larsen var efter seks minutter mand for at teste Jesper Hansen i FCN-buret, men keeperen klarede skuddet, som gik til hjørne. Det forvaltede OB fornuftigt, da indlægget havnede lige i låget på Anders Møller Christensen, som dog headede snært over mål.

Inden kampen havde Troels Bech sagt, at et af målene for OB skulle være at gøre FC Nordsjælland mindre boldbesiddende end normalt. OB forsøgte fra start at stå højt og lægge et højt pres på FCN, men langsomt og sikkert tog hjemmeholdet fat i spillet på den nye kunstgræsbane i Farum.

Langt det meste fra FC Nordsjælland kom fra holdets højre side. Her var Michael Parkhurst tilbage efter skade, og sammen med Andreas Laudrup var han giftig for den omskolede back Bashkim Kadrii. Det var også efter denne opskrift, FCN lavede kampens første scoring efter 16 minutters spil. Amerikanske Parkhurst blev spillet til baglinjen af Andreas Laudrup, og herfra lagde Parkhurst bolden tilbage i feltet, hvor Søren Christensen kom stormende og bankede bolden op i nettaget.1-0 til hjemmeholdet.

23 minutter inde kampen havnede en særdeles livlig Rawez Lawan i en en-til-en-duel med Anders Møller Christensen. Svenskeren tog et langt træk forbi midtstopperen, som måtte lave en god gammeldags blokering på angriberen, som blev frataget en friløber. Dommeren takserede forseelsen til et gult kort, men det var et bevis på, at FCN Nordsjælland i denne fase var lidt hurtigere end gæsterne.

Sporadisk viste gæsterne, anført af Emil Larsen og Rasmus Falk, dog også god optimisme. Det førte til endnu en farlig situation efter 26 minutter, hvor Emil Larsen fik sat sig igennem i feltet og testede Jesper Hansen, som dog afværgede. Hansen kom igen på arbejde et par minutter efter. Igen var Emil Larsen involveret, da han fandt Bashkim Kadrii på kanten, men keeperen reddede det hårde skud lige på ham. Emil Larsen var bagmand i flere farlige situationer for OB.

OB havde på dette punkt i kampen arbejdet sig godt ind i opgøret, som rent offensivt bød på flere og flere velspillede aktioner. FC Nordsjællands spilovertag blev mindre og mindre, som halvlegen skred frem, og hjemmeholdets farlige aktioner blev reduceret til et par dybe afleveringer mod Rawez Lawan, som begge gange var tæt på at få en afgørende fod på afleveringerne fra midtbanen. En afgørende fod var han også ved at få efter godt 35 minutter, hvor hans skud dog blev sendt centimeter forbi stolpen. En første halvleg med fint teknisk spil – dog uden de store chancer, ender 1-0 til værterne.

Efter teen åbnede OB godt. Efter lidt klumpspil omkring feltet kom Emil Larsen igen frem til en stor chance. Kantspillerens vip over Jesper Hansen blev dog sat lidt for yderligt og strøg lige forbi stolpen. Det gjorde Andreas Johansson hovedstød efter et Ruud-hjørnespark efter 57 minutter også, og i mellemtiden havde både Ticinovic og Rasmus Falk været tæt på at komme til afslutning, men typisk for kampen indtil nu, så manglede den berømte sidste procent, for at det blev virkelig farligt.

I løbet af kampen var Andreas Laudrup gledet en anelse ud af kampen. Den lille kreatør viste dog efter godt en times spil, at han stadig var med i kampen, da han efter forarbejde af Rawez Lawan sendte bolden over mod det lange hjørne. Afslutningen var uden for Jesper Christiansens rækkevidde, men desværre for Laudrup var den et par centimeter for yderligt placeret og strøg til målspark.

Inden kampen var et af de store samtaleemner, hvorvidt FCN ville kunne drage fordel af, at de er det eneste hold i ligaen, som spiller på kunstigt underlag. Normalvis har FCN bolden mere end modstanderne, og derfor var det ret så bemærkelsesværdigt, at OB faktisk formåede at holde på bolden i godt 50 procent af tiden.

Selv om OB altså havde bolden meget, havde det efter en time ikke resulteret i en scoring, og derfor forsøgte Troels Bech sig med en dobbeltudskiftning for at bringe fornyet liv i den fynske offensiv. Rurik Gislason og Kalilou Traoré blev sendt i aktion i stedet for Hans Henrik Andreasen og Jacob Schoop, og det skulle få en effekt. Traoré udlignede nemlig med ti minutter igen med et knastørt hug fra kanten af feltet, efter en ripost på et hjørnespark. Flot mål af afrikaneren, som for alvor melder sig ind i den nye sæson.

De sidste minutter fik underholdningsværdien et tip i vejret. Lorentzen og Stokholm var begge farlige tæt under mål, mens Traoré igen var på spil i den anden ende – dog uden det store held på hovedstødet efter 85 minutter.

Mere skete der ikke, og derfor hentede OB et point i Farum.