Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

FC København er efter et stille transfervindue gået i offensiven. Det bliver afsløret i dagens udgave af B.T.s podcast om transfer og fodbold, 'Transfervinduet'.

Først og fremmest er FCK på jagt efter en midtbaneforstærkning, hvilket Ståle Solbakken også løftede sløret for ved et fanarrangement i fredags. B.T. Sport-journalist Michel Wikkelsø Davidsen har nyt om FCK-transferemnet:

»Der er tale om en kroatisk midtbanespiller. En udviklingsspiller, som skal kunne noget fremad banen især, og som er købt ind som en udviklingsspiller, som kan tåle at sidde på bænken i starten,« siger han i podcasten, hvor også Lasse Vøge og Steffen Gronenann medvirker.

Wikkelsø Davidsen lover, at B.T. Sport inden for de næste dage kan afsløre navnet på den unge kroat, som ifølge B.T Sports oplysninger er manden, som Ståle Solbakken angiveligt har besøgt og lavet en aftale med. Det skulle ifølge FCK-træneren - B.T. Sports oplysninger - blot være et spørgsmål om at forhandle sig frem til en pris med kroatens klub, før handlen kan gå igennem.

OB-målmand Sten Grytebust er på blokken hos FCK.
OB-målmand Sten Grytebust er på blokken hos FCK. Foto: Henning Bagger
Vis mere

FCK har også udset sig en forstærkning på målmandsposten i form af OB's eftertragtede stjernekeeper Sten Michael Grytebust, som har vundet Det Gyldne Bur i de seneste to år.

Ifølge B.T.s oplysninger er der stor interesse fra FCK for nordmanden, som er kontraktfri til sommer. Her er det håbet - som det ser ud nu - at Grytebust kan tiltræde i FC København, hvor han vil være et stærkt alternativ til førstevalget i buret i denne sæson, Jesse Joronen.

»OB er ikke interesserede i at han skal sælges nu, men det det giver også god mening til sommer. Det er ikke unormalt, at man i FCK har to dygtige målmænd. Ståle Solbakken sætter pris på en hård konkurrencesituation. Stephan Andersen er ved at være godt gammel og har kontaktudløb næste nytår,« siger Michel Wikkelsø Davidsen:

»Det er ikke noget, vi har fået bekræftet, men der er - som vi hører det - en meget stor interesse fra FCK's side, men derfra og til at der er et kontrakttulbud, kan vi ikke svare på.«

Andreas Cornelius har blandet succes i Bordeaux.
Andreas Cornelius har blandet succes i Bordeaux. Foto: REGIS DUVIGNAU
Vis mere

Panelet i 'Transfervinduet' kan også afsløre nyt i transfersagaen mellem Brøndby IF og Stabæk, hvor det norske midtbanetalent Tobias Børkeeiet er omdrejningspunktet.

Brøndby IF har, som B.T. Sport skrev for en uge siden, budt 7,5 millioner kroner for den 19-årige midtbanemand. Dette bud er i første omgang ikke blevet accepteret - men heller ikke afvist - af Stabæk, men vestegnsklubben vil ikke hæve buddet, så nu afventer parterne.

»Det nye er, at Stabæk ikke har afvist buddet. Klubben skal have transferindtægter ind i dette vindue, men lykkes det ikke at sælge andre spillere, vil de kigge på Brøndbys tilbud igen. Lige nu er det et 'waiting game',« siger Lasse Vøge.

Til slut er der også nyt om Andreas Cornelius' situation i Bordeaux, som ikke ligner en permanent klubløsning for landsholdsangriberen, og der er nyt om den attraktive Hobro-bomber Pål Alexander Kirkevold samt om den danske back-komet Joachim Mæhle, som rygtes til Southampton.

 

Andre læser også