Brøndby krydrer offensiven med svenske Simon Hedlund, der skifter Union Berlin ud med den københavnske vestegn.

Den 25-årige svensker har fået en kontrakt, der løber frem til sommeren 2023, skriver Brøndby på sin hjemmeside.

»Jeg har haft et par gode sæsoner i Union Berlin, men i denne sæson har jeg savnet spilletid, og det offensive fodbold i Brøndby tiltaler mig rigtig, rigtig meget,« siger Hedlund på Brøndbys hjemmeside.

»Jeg kender presfodbold rigtig godt fra Tyskland, hvor det er meget udbredt, så Brøndbys måde at spille på passer mig godt, da jeg er offensiv i min spillestil og hurtig med og uden bold.«

Før tiden i Union Berlin, der spiller i den næstbedste tyske række, fik Simon Hedlund sin fodboldopdragelse i Elfsborg. Her spillede han også på seniorholdet inden skiftet til Tyskland i sommeren 2016.

»I Simon får vi en rigtig spændende offensiv spiller, som kan udfylde en række roller hos os,« siger sportsdirektør Ebbe Sand på klubbens hjemmeside.

»Simon vil både kunne spille 10'er og 8'er, men han kan også spille oppe foran som angriber, så det giver os nogle rigtig gode muligheder - både på den korte bane og på den lange bane.«

Patrick Mortensen.
Patrick Mortensen. Foto: FREDRIK HAGEN
Vis mere

AGF henter dansk angriber

Tidligere fredag blev det officielt, at AGF solgte sin danske anfører Pierre Kanstrup til tyrkiske Erzurumspor, da han kun havde seks måneder tilbage af sin kontrakt med 'de hvide'.

Få timer senere kunne klubben så fortælle, at de har købt den danske angriber Patrick Mortensen i Sarpsborg i Norge.

»Efter et stærkt ønske om at flytte hjem til Danmark og med kun ét år tilbage af sin kontrakt i Sarpsborg blev det vanskeligt for os at holde på Patrick. Han har været vigtig for os. Det er en spiller, vi har været rigtig glad for - men vi må også respektere hans ønske i denne sag,« siger Sarpsborgs sportschef Thomas Berntsen til Sarpsborgs hjemmeside.

»Vi vil gerne takke Patrick for hans bidrag i Sarpsborg. Han har været en god person hos os og i spillertruppen. Han har spillet en vigtig rolle i træningsarbejdet, og vi ønsker en masse lykke videre i hans karriere og under ham det bedste,« siger Thomas Berntsen.

I AGF er man glad for, at man endelig har fundet en ny angriber til det tyndt-besatte angreb.

»Vi har ønsket en spiller, der kan styrke vores gruppe af angribere. Det har vi nu fundet i skikkelse af Patrick Mortensen, som er en spiller, der over flere år har bevist sit værd som målscorer. Patrick er en intelligent angriber, der er god til at spille med ryggen til mål, og så tager han gerne nogen slag i boksen og har næse for alle typer af mål. Alt i alt en rigtig god angriber, som vi glæder os til at se på Fredensvang,« siger sportschef i AGF Peter Christiansen til AGFs hjemmeside.

Selv glæder den 29-årige dansker sig til skiftet.

»Det er fantastisk og jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang og møde mine nye holdkammerater. Jeg kommer med erfaring og en arbejdsiver, som jeg forhåbentlig kan give videre. Jeg kunne ikke tænke mig et bedre sted at tilbringe mine kommende år end her. Det er en stor klub med en fantastisk opbakning, og jeg har en rigtig fed følelse i dag,« siger Patrick Mortensen.

Patrick Morgensen spillede 121 kampe for Sarpsborg med 47 mål og 11 assists til følge.