Ronnie Schwartz har i halvandet år bombet mål ind for Silkeborg. Hjulpet til en Superliga-oprykning og fortsat med at være en profil i den bedste række.

Men farvellet til Silkeborg bliver lige nu mudret til af topscorerens løgn og pres på ledelsen for at få et skifte til FC Midtjylland.

»Personligt synes jeg, at det er ærgerligt og uprofessionelt, fordi man er bundet af en kontrakt. Det er en af en professionel fodboldspillers væsentligste ydelser at sørge for, at man er motiveret til at levere et godt stykke arbejde. Når det ikke sker, kan man godt være lidt uforstående,« siger Silkeborgs sportschef, Jesper Stüker.

Og hvad handler det hele så om? Jo, det handler om Ronnie Schwartz, der i et interview med TV Midtvest helt åbent fortalte om, hvordan han løj sig skadet på Silkeborgs træningslejr, da et skifte til FC Midtjylland var lige oppe over.

Foto: Henning Bagger
Vis mere

Han havde undervejs også givet stærkt udtryk for, at hvis ikke han fik lov at skifte til FC Midtjylland denne vinter, ville Silkeborg få en anden version af angriberen at se i det kommende forår.

»Han har været meget ærlig og åben omkring det. Vi har haft muligheden for at sige, at der er en kontrakt, der løber til sommer. Den kunne vi stå fast på og se, hvad der kom ud af det. Så kunne vi tro på, at når vi rundede en dato, ville han rette ind og levere varen alligevel,« siger Jesper Stüker og fortsætter.

»Vores overvejelse gik på, hvad det var, vi ville få. Bliver det her overhovedet godt? Skal vi tro på, når han siger, at han har svært ved at blive motiveret – og han har svært ved at se sig selv gøre en god indsats? Der valgte vi i den situation, vi er i, at det var vigtigt, at vi stod sammen og var dedikerede og motiverede. Der så vi en udfordring i at have en spiller, som havde en anden tilgang til tingene.«

Gør hans afsked noget ved hans eftermæle i Silkeborg?
»Det synes jeg, at det gør. Men det er ikke godt for noget at hænge sig i dårlige ting. Jo længere det her kommer på afstand, tænker jeg også, at vi skal prøve at huske tilbage på, at Ronnie og Silkeborg var virkelig gode for hinanden i halvandet år. Ronnie lavede en helt unik præstation for os i de halvandet år. Det er lidt ærgerligt, at det slutter på den måde.«

Foto: Henning Bagger
Vis mere

Kan I sanktionere ham?

»Jeg ved ikke, hvad det skulle gøre godt for. Men lige den case, hvor han fingerer en skade, sætter fokus på arbejdsgiver- og arbejdstagerforholdet. Vi kan godt føle os magtesløse lige i den her situation. Hvad kan vi gøre som klub og arbejdsgiver i den situation? Hvad har vi af virkemidler?«

Jesper Stüker har tidligere selv set, hvordan spillere har stået fast på deres rettigheder, hvis en klub har skubbet ham ned og træne med et andethold eller ungdomshold.

»Hvis det er den anden vej, skal der ikke så meget til, før vi bliver presset på vores forpligtelser over for spillerne. Der er et soleklart dilemma. Vi så ikke nogen lykkelig udgang på det her ved at stå fast på vores ret. Vi valgte at gå en anden vej. Vi er som arbejdsgivere forpligtede til at levere nogle rammer og indhold over for vores medarbejdere,« siger Jesper Stüker.