Efter tre fridage har tømmermændene efter guldfesten formentlig lagt sig blandt de fleste FC København-spillerne.

Alligevel vil det ikke være den stærkeste startellever, som Ståle Solbakken stiller med, når klubben drager mod Herning på søndag.

Det fortæller den norske træner torsdag til B.T. frem mod opgøret mod FC Midtjylland.

»Vi spiller selvfølgelig for at vinde, men vi kommer til at skifte lidt ud. Nogle spillere kommer til at hvile, og nogle af dem, som har trænet godt og fortjener at få spilletid, kommer i kamp,« siger han og fortsætter:

»Det er heller ikke den vigtigste for kamp for Midtjylland, og deres andenplads er også sikret, så der har vi ikke noget ansvar over for de andre hold.«

Med tre spillerunder tilbage vil der derfor være noget rotation at se hos FC København, der i søndags sikrede det danske mesterskab efter en 3-2 sejr over ærkerivalerne fra Brøndby.

Men om Ståle Solbakken vælger et helt reservespækket mandskab i opgøret mod Superligaens andenplads, ved han endnu ikke.

»Det ved vi ikke. Sundhedsstaben har en del at sige i forhold til de spillere, som har haft lidt problemer, og det vil der blive taget hensyn til,« fortæller han.

Søndag kunne Viktor Fischer og resten af FC København fejre klubbens 13. danske mesterskab.
Søndag kunne Viktor Fischer og resten af FC København fejre klubbens 13. danske mesterskab. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Opgøret mellem FCK og FC Midtjylland var inden mesterskabsslutspillet udset til at være en af nøgleduellerne i guldkampen, men Ståle Solbakkens mandskab har været konkurrenterne overlegne og gjort rent bord i de afgørende kampe.

Alligevel vil man ikke se FCK-spillere, der tager let på opgaven i Herning.

»Selvfølgelig vil vi vinde over FC Midtjylland. Vi vil vinde alle kampe, og vi går også efter det på søndag,« fastslår Solbakken.

Kampen spilles på MCH Arena søndag klokken 20.