Den tidligere AC Horsens-stjerne Gilberto Macena er efter nogle år i Kina klar til igen at bombe løs i den danske Superliga.

Gilberto Macena indledte sit danske ophold i Holbæk i 2005, men allerede året efter rykkede han op på højere niveau. Det var AC Horsens, der slog kløerne i den hurtige brasilianske skarpretter, der nettede 70 gange for østjyderne i 171 optrædener.

I 2012 tog Macena så til Kina og Shandong Luneng, inden han tidligere i år skiftede til Hangzhou. Nu står 30-årige Macena dog uden kontrakt, og efter nogle indbringende år i Østen er han klar til at returnere til Danmark.

- Der har været henvendelse fra tre danske Superliga-klubber, og vi er i forhandlingsfasen, men der er ikke noget afsluttet endnu. Navnene på klubberne vil jeg ikke afsløre, siger Vasalis Margaritis.

Margaritis er rådgiver for Macena og samarbejder med Steve Panopoulos, Macenas agent. Rådgiveren understreger, at økonomisk stærke mandskaber også har snøren ude efter brasilianeren.

- Der er tilbud fra forskellige klubber fra Asien, og klubberne derovre kan tilbyde meget mere i løn, men Gilbertos ønske er at komme tilbage til Danmark, lyder det fra rådgiveren.

- Gilberto ved godt, han ikke kan tjene de samme penge i Danmark, som han gjorde i Kina. Hvad han vil stille sig tilfreds med i Danmark, vil jeg ikke ud med.

Macena er dog trods udsigten til en lønnedgang indstillet på et comeback i Superligaen. Det skyldes hans kærlighed til Danmark.

- Hans ønske er at komme tilbage, for han elsker Danmark. Når han stopper sin karriere, vil han gerne bosætte sig i Danmark. Han havde et dansk flag broderet på sine støvler i Kina, slutter Margaritis.

I Kina nåede Macena 79 kampe med 18 mål til følge.