En kort overgang løb han rundt og kæmpede i en Brøndby-trøje. Nu er Hannes Sigurdsson gået over i den modsatte grøft og skyder hårdt tilbage mod tilhængere af klubben og klubben selv.

Det startede med et konstaterende svar fra en Twitter-bruger, der blot skrev ‘Hannes Sigurdsson’ på spørgsmålet om, hvem der er det mærkeligste Brøndby-indkøb nogensinde.

Siden eskalerede det til en større diskussion på det sociale medie, da islændingen selv reagerede. Det gjorde han først med et direkte svar, og siden med lidt hårdere stød mod Brøndby.

»Det viser, hvor blind du er for, hvad problemet i din klub var dengang. Og det ser ud til, at der stadig er masser af problemer der. Jeg blev gjort til syndebuk på det tidspunkt,« skriver Hannes Sigurdsson blandt andet til de mange reaktioner, der kom på hans svar.

Foto: Henning Bagger
Vis mere

Islændingen blev hentet til Brøndby fra Stoke i 2006, da René Meulensteen lige var blevet træner i klubben fra Vestegnen. Og den dag i dag kigger han ikke selv tilbage på et fantastisk ophold.

»Det var det mest mærkelige/værste skifte, jeg lavede i hele min karriere,« skriver Hannes Sigurdsson, som også beskriver lidt af atmosfæren i klubben tilbage i 2006.

»René stoppede efter seks måneder, fordi han fik øje på nogle af problemerne, men ikke fik lov til at ændre noget. Der var en cancer-agtig stemning fra hovedkontoret til omklædningsrummet. Jeg ved ikke, om det har ændret sig eller ej, men I vinder stadig ikke mesterskabet.«

Hannes Sigurdsson er stoppet som aktiv fodboldspiller, men er nu træner i en mindre klub i Tyskland. Og så er han stadig ikke bange for at gå ind i en duel - om den så befinder sig på de sociale medier.

Foto: Lars Helsinghof Bæk
Vis mere

Og da flere Brøndby-fans mente, at han gik over stregen med sine reaktioner til dem, som kritiserede islændingen, gav han også et svar på det.

»Jeg gjorde det ikke godt i Brøndby, men at gå efter mig 13 år senere er for meget, og derfor svarer jeg, skriver Hannes Sigurdsson, der havde fået nok af kritikken.

»I skal ikke lade som om, at det er en engangsforestilling. Der har været utallige kommentarer fra nogle Brøndby-fans gennem årene, som jeg har ladet passere.«

»Jeg har sagt, hvordan jeg oplevede min tid i klubben - jeg har ikke svinet klubben. Jeg tror, at vi alle ved, at det, jeg sagde, var korrekt,« skriver Hannes Sigurdsson.