Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Fire dage efter sin kontraktunderskrivelse blev FC Københavns nye spiller Viktor Claesson den helt store helt for sin klub, da han blev skiftet ind og scorede det eneste mål i sejren over AaB.

Men det kunne lige så godt være sket, at den nye svensker ikke havde deltaget i kampen.

Efter opgøret i Aalborg afslørede FCK-træner Jess Thorup, at Viktor Claesson således fik en fingerskade under første træningspas.

»Viktor kom ind, og så starter han med efter 20 minutter af første træning at vride fingeren af led. Han skulle ind og have taget billede af det, så det var lidt en bumpy indgang til det, men vi kunne allerede fra dag ét af se, hvilken fantastisk person og spiller han er i forhold til at hjælpe dem omkring sig. Han har erfaring fra højeste niveau, og det så vi også i dag,« siger Jess Thorup og tilføjer:

Viktor Claesson scorede i Aalborg.
Viktor Claesson scorede i Aalborg. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Det er et boost for ham og holdet at score.«

FC København har lavet en masse transferer denne vinter, og det var derfor en overraskelse, at Viktor Claesson også skulle hentes ind, da det pludselig blev muligt at signe ham, fordi hans tid i russisk fodbold sluttede som følge af krigen i Ukraine.

Jess Thorup får da også sværere og sværere ved at vælge sit hold, men det er det, der glæder ham og gør forskellen for Superligaens tophold, mener han.

»Jeg har ikke lagt skjul på, at vores bredde bliver vores styrke i år, og det er fedt at kunne vælge fra hylde et fra kamp til kamp, men også i løbet af kampene. I dag havde vi flere muligheder fra bænken. Det er en gave at have det,« forklarer FCK-træneren og slutter:

»Nogle gange når jeg lægger hovedet på hovedpuden, er det svært at finde ud af, hvem der skal starte inde, for der er rigtig mange dygtige spillere, og det er fedt og sådan, det skal være i FC København.«

Rasmus Falk var eneste spiller, FC København sendte ud til den skrivende presse efter kampen, og det var derfor ikke muligt at få Viktor Claessons reaktion.

Andre læser også