Gianluigi Donnarumma og Andreas Søndergaard. Den ene er en af verdens mest profilerede målmænd og den anden en ung fynbo, som OB er ved at forme til at blive Superliga-målmand i fremtiden.

Hvis da ikke den italienske storklub AC Milan forinden lykkes med at få det unge danske stjernefrø ned til Italien for at udklække ’den nye Donnarumma’, som det italienske medie calciomercato.it kalder danskeren.

Andreas Søndergaard er et varmt navn i Serie A-klubben AC Milan. Foto: OB.
Andreas Søndergaard er et varmt navn i Serie A-klubben AC Milan. Foto: OB.
Vis mere

Mediet beretter, at milaneserne har set sig brandvarme på U17-landsholdsmålmanden, og nu kan BT afsløre, at interessen er så konkret, at klubben har været i dialog med OB for at få ham til Milano på en prøvetræning. Men i samråd med klubben OB, sine agenter Hasan Cetinkaya og Nudi Ghelam fra agentvirksomheden HCM samt sine forældre besluttede Andreas Søndergaard at afvise Milan til at begynde med.

»Det er jo stort og helt vanvittigt at blive sat i forbindelse med Milan og som afløser for Donnarumma, men jeg tager det egentlig rimelig stille og roligt nu, hvor der er kommet en vis afklaring på det. Milan kontaktede OB for at få mig til prøvetræning, men vi har i første omgang takket pænt nej, for hvis de virkelig ville have mig, ville de forsøge at købe mig. Jeg har det også sådan nu, at jeg hellere vil spille fast i en mindre klub end at sidde på bænken i Milan som reserve for Donnarumma, men de sagde, at han snart skulle skydes af sted, så det er bestemt ikke en mulighed, jeg vil lukke ned for helt. Lige nu fokuserer jeg dog på OB og gøre det så godt, jeg kan, her,« siger Andreas Søndergaard, der selv kom så langt i dialogen med Milan, at han talte med førsteholdets målmandstræner Alfredo Magni om en fremtid i storklubben.

»Jeg talte med klubbens målmandstræner, og han fortalte, at han havde set mig i en U16-landskamp og på Wyscout, og han syntes, at jeg gjorde det godt. Han sagde, at de ledte efter en målmand fra årgang 2001, som kunne tage over efter Donnarumma, og det kunne være mig. Milan er selvfølgelig en kæmpeklub, så det er svært at forholde sig til. Specielt for en ung spiller som mig, som bare er en 16-årig, der elsker at spille fodbold. Jeg er beæret over interessen fra Milan, men har begge ben på jorden og forsøger at fokusere på det inde på banen og ikke så meget andet, og så har jeg professionelle folk til at tage sig af den anden del. Det er primært mine agenter og forældre, som har dialogen omkring Milan,« lyder det fra Andreas Søndergaard, som er fuld af lovord om sin nuværende klubs OB planer for ham.

»Jeg trives super fint i OB og føler mig rigtig godt tilpas i klubben. OB har lagt en rigtig fin handlingsplan for mig, og klubben ser mig som en målmand, der kan gå hele vejen til Superligaen, så det er jeg rigtig glad for. Jeg træner allerede nu fast med Superliga-holdet en gang om ugen, og det er ret sjældent for ungdomsspillerne i OB, at man gør det, men heldigvis for mig er det en del af planen for at udvikle mig og presse mig endnu mere, og det er jeg utroligt glad for. Jeg får rigtig meget ud af at træne med de mere erfarne målmænd i klubben, og de hjælper mig meget,« forklarer Andreas Søndergaard, der har kontrakt med OB til sommeren 2019.

Han tilføjer om sin situation i den fynske klub:

»Jeg føler mig tryg i OB og tror på, at jeg kan komme til at spille Superligaen her. Det kan sagtens være, at jeg bliver her i resten af min kontraktperiode og også i længere tid. Jeg er en meget målrettet og dedikeret målmand, som har en drøm om at blive professionel fodboldspiller, og det tror jeg på, kan lade sig gøre her. Det arbejder jeg i hvert fald hårdt på hver dag til træning, og jeg selvtræner også så meget, som jeg kan. Jeg er meget motiveret, og min drivkraft er hele tiden at blive bedre i dag og i fremtiden, for min drøm er en dag at komme til udlandet. Det har jeg altid haft.«

Den drøm har været tæt på at blive til virkelighed allerede som 16-årig for Andreas Søndergaard.