To straffespark, fem mål og et rødt kort, da Brøndby slog FCK med Alexander Szymanowski som den store målhelt

Så skal Brøndby til lommerne for at købe ham, som fansene kalder ’Symaskinen’.

Anderledes kan det ikke være, for lejesvenden Alexander Szymanowski har i løbet af bare tre kampe vist sig som en af den type spillere, som er for god til Superligaen – eller i hvert fald presser sig på som et voldsomt fornuftigt investeringsobjekt.

Med to mål i 3-2-sejren over FC København lørdag har han gjort den slags fremragende reklame for egne evner i størrelsesordnen ’KØB, KØB, KØB’.

Argentineren er lånt for sæsonen i spanske Recreativo med en – ifølge BTs oplysninger – indflettet frikøbsklausul på 2,5 millioner euro, cirka 18,5 millioner kroner.

- Det var min vigtigste kamp nogensinde, sagde den glade dobbelte målscorer efter kampen.

- Jeg har kun været her i tre uger, men det har allerede været en fantastisk tid. Min kæreste og søster kommer he op nu, og jeg føler mig godt tilpas, men det er for tidligt at sige noget om fremtiden her i Brøndby. Nu skal jeg arbejde stenhårdt for at få holdet op i tabellen, glider han af på spørgsmålet om en permanent aftale.

I den sportslige sektor er man ikke i tvivl. Alexander Szymanowski skal blive i blåt og gult.

- Vi vil gerne beholde Alexander, siger sportschef Per Rud.

- Jeg vil ikke kommentere spillernes kontraktforhold, men ham vil vi rigtig gerne holde på, understreger han med et bredt smil. For glæden var stor i Brøndby.

I knivskarp efterårssolskin vandt de fortjent dansk fodbolds store klassiker med 3-2 over FC København efter et forrygende drama for øjnene af 21.798 tilskuere.

Interessen for rivalopgøret gav lange køer foran stadion, så kampen måtte udsættes i 10 minutter.

Med forsinkelse blev opgøret fløjtet i gang med en taktisk låst første halvleg. FC København havde ikke det store offensive held med et aggressivt genpres, og kantspillet var uden bid. Bedre begyndte det ikke for værternes angrebsdepartement, og det krævede derfor en individuel præstation at løsne op. Den var Alexander Szymanowski mand for, da han med bolden på tåspidserne trak ind i gæsternes straffesparksfelt og blev kantet af Thomas Delaney.

Dommer Jakob Kehlet pegede på pletten til stor utilfredshed for FCK’erne, der mente, kendelsen var i den lave ende af bassinet.

Man er vel ikke argentiner for ingenting, så Szymanowski klarede selv paragrafferne fra pletten og bragte Brøndby på 1-0 og hjemmepublikummet i ekstase.

- Det var min mening at sparke fladt, men jeg blev bare glad, da den gik ind. Det var mit første mål for Brøndby, og det betyder meget for mig, forklarede målscorer Szymanowski efter kampen.

1-0 blev til 2-0, da han omsatte et indøvet hjørnespark til mål.

Simon Makienok øgede, før Adi og Youssuf Toutouh reducerede i en vild afslutning på et intenst ’New Firm’, hvor Pierre Bengtsson så rødt til sidst som følge af en nødbremse, hvor han måtte redde sin holdkammerat Thomas Kristensen efter en rystende ringe tværpasning.