Foto: STRINGER

Det er ikke nogen hemmelighed, at Erik Sviatchenko drømmer om Premier League. Det er faktisk et udtalt ønske fra FC Midtjylland-stopperen.

»Min drøm er at ende i Premier League. Det vil jeg helt vildt gerne, men det kan godt være, at jeg skal tage et mellemskridt først,« skrev Erik Sviatchenko i en dagbog i BT tilbage i august.

SOCCER-EUROPA-NAP-MID/

Og det er altså det mellemskridt, som Celtic nu bliver, når Erik Sviatchenko ifølge BTs oplysninger angiveligt skriver under på en tre et halvt år lang kontrakt med option på et ekstra år. Og det er slet ikke noget dumt skridt af den 24-årige Superliga-profil, fortæller Fraser Mackie, der følger Celtic og Rangers for skotske Mail On Sunday.

»Hvis Erik Sviatchenkos ambition er at komme til Premier League, er han meget klog at lave det her skifte. Nøglen til et skifte videre fra Celtic er dog udstillingsvinduet i europæisk fodbold, ligesom det har været for andre spillere, der er solgt til England. Wanyama (der blev solgt til Southampton, red) spillede en fantastisk kamp mod Barcelona, Fraser Foster (også solgt til Southampton, red.) havde store kampe i Champions League. Celtic skal tilbage til at spille Champions League, så spillerne kan vise, at de kan være med på det niveau,« siger Fraser Mackie.

Før denne sæson missede Celtic muligheden for at komme i gruppespillet i Champions League, da den skotske storklub, da de tabte til Malmö FF i den afgørende kamp. Det betød en tur i Europa League, og her vandt man ikke en eneste kamp i gruppen med Molde, Fenerbahce og Ajax.

Det skal der laves om på, og her er Sviatchenko en af de vigtigste brikker.

»Celtic er helt desperate efter at få et forsvar på plads til starten af næste sæson. Det kostede dem dyrt, at de ikke havde styr på de bagerste fire inden denne sæson, hvor Virgil van Dijk blev solgt, og Jason Denayer tog tilbage til Manchester City,« siger Fraser Mackie, der ser Erik Sviatchenko som en spiller, der skal gå direkte ind på holdet, når han er i form efter julepausen.

RB PLUS FCM har kurs mod nyt avancement i Europa

»Jeg tror, at de vil spille med Sviatchenko og Simunovic sammen, for Boyata er skadet. De kan sagtens sætte Sviatchenko direkte ind på holdet og lade ham og Simunovic finde et partnerskab. Der er ikke brug for en stille introduktion for Sviatchenko. Der er en plads klar til ham.«

Det er heller ikke noget dårligt tidspunkt, at Sviatchenko skifter til ligaen, hvor spillere som Brian Laudrup, Morten Wieghorst og Marc Rieper har haft god succes. I næste sæson ser Glasgow Rangers ud til at komme tilbage i den bedste række, og så er der pludselig tre kæmpekampe mere at spille hvert år. Mindst.

falkfalkceltic

»Rangers kommer op næste sæson, men det er et spørgsmålstegn, om de vil være klar til at kæmpe med om det allerede der. De har genopbygget i denne sæson, og de køber unge og uprøvede spillere. Men om et par år vil de to hold sammen i den bedste liga også være med til at løfte hinanden op,« lyder det fra journalisten.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.