Vejles karismatiske og kontroversielle cheftræner, Adolfo Sormani, har bragt et solidt italiensk temperament med sig til Superligaen.

Det vidner 'mobiltelefon-sagen' i den grad om.

Det startede med én dags karantæne for et verbalt udfald mod en dommer. Men under kampen, hvor straffen blev afsonet (i mandags mod AC Horsens), kunne man se Sormani på tribunen råbende ind i sin mobiltelefon - og det lignede unægteligt, at Vejles målmandstræner på sidelinjen var i den anden ende af røret.

Det belønnede Fodboldens Disciplinærinstans med yderligere fem dages karantæne.

Foto: Claus Fisker
Vis mere

Den første afsones søndag aften, når Vejle besøger FC Midtjylland - og her vil superligaklubben holde et vågent øje med sin iltre cheftræner.

»Det er klart, at der i de næste fem kampe vil være ekstremt stort fokus på, hvad vores træner foretager sig under kampene. Og hvordan han gebærder sig. Og der har vi som klub en forpligtelse til at sørge for, at vi ikke sætter os selv i en situation, hvor der kan ske misforståelser eller lagt motiver ind i de ting, han gør,« fortæller Vejle BK's pressechef, Morten Pelch.

Hvordan vil I konkret sørge for, at sådan en situation ikke opstår?

»Vi har et møde inden dagens kamp, hvor Sormani i øvrigt skal sidde ved siden af vores direktør. Og det er klart, at han ikke skal tale i telefon under kampen - om hans mobil så ringer, eller han får en besked. Der må han vente, til kampen er færdig, med at svare. Vi har ikke lagt hele planen fast endnu - det ordner vi på mødet inden kampen.«

Var det ikke lettere, hvis han helt holdt sig væk fra kampen?

»Nej, reglerne er sådan, at han senest må have kontakt til holdet en time inden kampstart. Og vi har vurderet, at det ikke er nødvendighed, at han bliver helt væk fra kampene. Han kan nå at præge spillerne meget med taktisk oplæg på busturen og taktikmødet et par timer inden kampen.«

Hvordan forholder Sormani sig til straffen fem dages karantæne?

»Han tager den til efterretning,« lyder det fra Morten Pelch.

Vejle møder FC Midtjylland i Herning kl. 18.00 søndag.