Da FC Midtjylland og FC København mødtes i pokalturneringen i Herning i begyndelsen af november stjal Erik Sviatchenko og Robert Skov al opmærksomhed efterfølgende.

»Det er sjovt, at der ikke er respekt for den gode tone, men det er jo unge spillere nu om dage,« sagde Erik Sviatchenko blandt andet efter kampen efter en episode mellem ham og Skov på banen.

Derfra stak det ellers af. Ståle Solbakken bidrog til sagen med skarpe udtalelser om Sviatchenkos interesse for FCK, og til sidst måtte Sviatchenko skynde sig at få lagt låg på balladen.

Søndag aften var det pudsigt nok Erik Sviatchenko og Robert Skov, der stødte sammen igen, da FCM-spilleren begik straffe mod Skov, som selv senere scorede på dette og gjorde det til 1-0. (Se B.T.s karakterer til de to holds spillere)

Erik Sviatchenko (28), FC Midtjylland og Dame N'Doye (14), FC København, under Superliga-kampen mellem FC København og FC Midtjylland.
Erik Sviatchenko (28), FC Midtjylland og Dame N'Doye (14), FC København, under Superliga-kampen mellem FC København og FC Midtjylland. Foto: Anders Kjærbye
Vis mere

»Det er da lidt ironisk,« lød det fra Sviatchenko efter opgøret, som FCM tabte.

Men trods ironien i hændelse, det nye sammenstød og den gamle sag, så har denne ikke påvirket ham og sat sig i kroppen.

»Det har det sgu ikke. Som menneske tager man beslutninger, og selvom jeg som 27-årig burde have lært  det, så overrasker man jo sig selv. Og det gjorde jeg i den situation,« sagde Erik Sviatchenko med henvisning til sine tidligere udtalelser.

Har i talt sammen?

FCK's Robert Skov skældte ud på FC Midtjyllands Erik Sviatchenko i ottendelsfinalen af Sydbank Pokalen.
FCK's Robert Skov skældte ud på FC Midtjyllands Erik Sviatchenko i ottendelsfinalen af Sydbank Pokalen. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Ja, det har vi faktisk. Jeg har ringet til ham, og vi har clearet den. Den er lukket nu,« lød det fra Sviatchenko, der ikke ville brokke sig over straffesparket.

»Min første tackling er ren og rigtig fin, og så skal jeg orientere mig på et splitsekund lige efter. Jeg tager en beslutning om at gå ned i en glidende tackling, og så rammer min fod lige ham.«

Så det kan godt dømmes?

»Ja.«

Foto: Anders Kjærbye
Vis mere

FCK-fansene pifter af dig i løbet af kampen. Bemærker du det?

»Ja, det må være fordi, jeg har spillet en god kamp. Vi har haft en batalje, og det ville være underligt, hvis de ikke gjorde noget. Men det rør mig ikke, hvis jeg skal være ærlig,« lød det fra en smilende Erik Sviatchenko.

Robert Skov mener også, at sagen mellem ham og FCM's forsvarsprofil for længst er passé.

»Det er efterhånden fire-fem uger siden, så jeg tænker, at der nok ikke kan koges mere suppe på det. Det er jer, der har gjort det. Den er clearet. Der er ikke mere i det fra mit vedkommende, og jeg tror også fra hans. Vi er voksne mennesker alle sammen. Nogen gange kan man begå en fejl både en selv og andr. Det skal jeg være den første, der skal sige. Men den er lukket for os begge.«

Om situationen, hvor Sviacthenko begår straffespark mod ham, siger den unge FCK-komet:

»Det var som at stå over for alle andre modstandere. Det er fodbold, og jeg vil gøre alt for mine holdkammerater og klubben for at vinde. I den enkelte situation så jeg det før ham, så er det bare om at komme ind foran og prøve at være så aggressiv som muligt for at få straffesparket. Det var dejligt at se den gå ind efterfølgende på straffesparket.«