Fodboldens Disciplinærinstans har onsdag valgt at rejse en sag mod AaBs Jores Okore.

Det sker på baggrund af, at forsvarsspilleren i søndagens opgør mod FC Midtjylland var oprevet over dommerens præstation og blandt andet følte sig snydt for et frispark i en situation, hvor midtjyderne efterfølgende fik udlignet til slutresultatet 3-3. Se mere til situationen i videoen øverst i artiklen

Her råbte Jores Okore til dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt:

»Er du racist?«

Udbruddet blev fanget af Canal 9s kameraer og mikrofoner.

Jores Okore var efterfølgende ude med en undskyldning og beklagede, at han var kommet med det udbrud.

»Efter at have sundet mig i omklædningsrummet gik jeg hen til dommernes omklædningsrum, hvor jeg undskyldte for min reaktion og min bemærkning, og samtidig beklagede Jørgen i øvrigt, at han havde overset forseelsen ved Midtjyllands sidste mål,« fortalte Jores Okore dengang til klubbens hjemmeside, hvor han også fortalte, at kampens dommer indrømmede at have overset forseelsen.

Årsagen til, at det kogte over for den 25-årige tidligere Aston Villa-spiller, var situationen til 3-3, hvor Okore følte sig snydt for et frispark begået af Paul Onuachu, hvorefter bolden landede for fødderne af Frank Onyeka, der kunne sætte udligningen i kassen.

AaBs ledelse har også været ude at beklage, hvor de fortalte, at deres forsvarsspillers kommentar på ingen måde var acceptabel, for men det har altså ikke været nok, da Fodboldens Disciplinærinstans nu har valgt at åbne en sag på baggrund af udbruddet.

Det bekræfter AaBs pressechef, Brian Andersen, over for BT, der dog ikke har yderligere kommentarer, mens sagen kører. De forventer en afklaring inden deres næste kamp.

BT har ligeledes været i kontakt med formanden for Fodboldens Disciplinærinstans, Jens Hjortskov, men heller ikke herfra kommer der kommentarer, før sagen er afgjort.

AaB ligger i øjeblikket på Superligaens femteplads og har 4 point ned til AC Horsens.

Næste opgave for AaB er på søndag, hvor holdet igen møder FC Midtjylland.

Der resterer fem runder i mesterskabsslutspillet.