Sønderjyske afslørede onsdag formiddag, at klubben efter sommerferien bliver forstærket med den hollandske angriber Mart Lieder. Hollænderen kommer til Sønderjylland med en imponerende sæson i bagagen - 30 scoringer i 31 kampe i den næstbedste hollandske række vidner om en målnæse ud over det sædvanlige.

Men hvordan har en klub i den nederste halvdel af Superligaen lige kunnet tiltrække en mand af den kaliber? Jo, det viser sig, at en del af beslutningen om at rykke til Danmark er truffet af hjertet.

28-årige Mart Lieder er nemlig kæreste med det hollandske håndboldlandsholds målvogter, Tess Wester, der til sommer skifter til Odense Håndbold. Og det har haft en betragtelig indflydelse på Lieders valg af klub, fortæller Sønderjyskes sportschef, Hans Jørgen Haysen.

»Det har helt sikkert haft en betydning for ham, at hun også skulle til Danmark og spille - og det er måske også derfor, at det gik vores vej, da han skulle vælge klub,« fortæller Sønderjyske-bossen.

»Det private betyder jo noget for os alle sammen, og det har det givetvis også gjort for ham, da han skulle træffe denne beslutning.«

Mart Lieder har i øvrigt tidligere dannet par med en anden god bekendt af dansk håndbold. Hans eks-kæreste er nemlig den hollandske Team Esbjerg-stjerne Estavana Polman, der - som de fleste nok ved - i dag er kærester med den hollandske fodboldstjerne Rafael van der Vaart, der til dagligt tjener sine penge i FC Midtjylland.

Mart Lieders tidligere kæreste Estavana Polman, der også spiller på det hollandske landshold. Til daglig tørner hun ud for Team Esbjerg i den bedste danske række. Vis mere

Sønderjyske har i længere tid haft et godt øje til Mart Lieder, der altså har haft en kanonsæson i FC Eindhoven i den næstbedste hollandske række, hvor han sluttede som suveræn topscorer 30 scoringer.

»Jeg er enig i, at det lyder halvgodt. Det er jo næsten kun ishockeyspillere, der kan mønstre så gode scoringsstatistikker. Vi har fulgt ham igennem et stykke tid, og jeg har selv været nede og se ham spille og snakke med ham. Han har så været heroppe og kigge på klubben. Da vi så havde snakket med hinanden et par gange, lykkedes det til sidst,« fortæller Hans Jørgen Haysen, der også forventer, at Mart Lieder kommer til Haderslev med store ambitioner.

»Jeg tror sgu, at alle udenlandske spillere ser Superligaen som et springbræt til noget større. En udenlandsk angriber ved godt, at hvis han kan bombe Superligaen ned, bliver vedkommende automatisk interessant for andre ligaer.«

»Men nu har vi skrevet to år med ham her, og vi håber bare, at det bliver godt. Så må vi se hen ad vejen, hvordan det udvikler sig. Altså, hvis han scorer 30 mål i Superligaen, så tror jeg nok, at vi sælger ham,« fortæller Hans Jørgen Haysen.