Der var ikke bare tomt. Der var helt tomt på udebaneafsnittet, da FC Nordsjælland mandag aften gæstede AGF på Ceres Park i Aarhus.

Selvom der normalt ikke er de allerstørste forventninger til FC Nordsjællands medrejsende fans, var det et ret besynderligt syn, da der mandag aften ikke var en eneste tilskuer på plads på udebaneafsnittet i Aarhus.

Og det gav ikke overraskende anledning til et utal af drillende og nedladende kommentarer og jokes på det sociale medie Twitter.

Her er et lille udpluk.

​Men der var faktisk en lille håndfuld FC Nordsjælland-fans på plads på stadion. De havde bare ikke fået lov at komme ind på udebaneafsnittet. I stedet blev de placeret på langsiden overfor.

»Udebaneafsnittet er et lukket afsnit, hvilket vil sige, at det også har sin egen bod. I og med at de var så få mennesker, var det mest praktisk at placere dem på et afsnit, hvor der i forvejen var mennesker og en bod åben,« siger Bo Jensen, der er presse- og kommunikationsansvarlig i AGF.

'Gør ondt at være til grin'

En af dem, der var taget til Aarhus for at støtte sine helte fra Farum, er 21-årige Benjamin Krautwald.

»Udebaneafsnittet var bare lukket, da vi ankom. Vi fik at vide af vagterne, at vi skulle gå hen på langsiden i stedet for. Så det var jo en super fed start,« lyder det sarkastisk fra Benjamin Krautwald, der har det svært med den måde, klubben og fansene bliver gjort til grin på.

»Jeg synes, det er surt. Nu har jeg været en del af klubben, siden jeg var 5-6 år, og det gør da ondt at se, at folk bliver ved med at gøre os til grin. Det sker næsten hver gang, vi er på udebane.«

Også Helle Fahlgren, som er talskvinde i FC Nordsjællands fanklub, Wild Tigers, er træt af den måde, de bliver behandlet på.

»Det er da skide irriterende. Det er da enormt hårdt at blive gjort til grin på den måde. Specielt for vores mange unge mennesker. De pjækker altså ikke fra skole og tager til Aarhus på en hverdag – det gør de ikke,« siger Helle Fahlgren og fortsætter:

»Man har da enormt meget lyst til at reagere og svine folk til, men det nytter bare heller ikke noget. Det bliver det ikke anderledes af. De kan grine lige så tosset, de vil. Det preller af. Vi ved godt, hvorfor vi ikke er der, og spillerne ved det også godt.«

Fan-flugt til København

Og ifølge Helle Fahlgren er der en ganske simpel årsag til, at fanklubben ikke har mere end de cirka 100 medlemmer, den har i dag.

»Vi har ikke ret mange fans, og mange af dem er her til og med gymnasiet. Når de bliver lidt ældre, hopper de til FCK og Brøndby. Det er frustrerende, men det store fællesskab i Brøndby eller FCK trækker langt mere, end det vi kan tilbyde i Farum,« siger den 52-årige talskvinde for Wild Tigers.

Men sådan forholder det sig altså ikke for Benjamin Krautwald, der dog fuldstændig erkender realiteterne.

»Jeg har da flere kammerater, som startede med at være Farum- eller FC Nordsjælland-fans. Senere finder man så ud af, at der også sker noget inde i København eller ude på Vestegnen. Jeg synes, det er dårlig stil, men det må folk selvfølgelig selv om,« siger han og understreger, at hans hjerte er med FC Nordsjælland ligemeget hvad.

»Jeg har aldrig i mit liv overvejet at skifte klub. Jeg er trofast, og jeg støtter, uanset om det går godt eller skidt.«

AGF vandt mandagens kamp mod FC Nordsjælland med 3-1.