Fanklubben Randers FC Support har nedlagt sig selv. Superligaklubbens direktør forstår ikke kritikken.

Fodboldklubben Randers FC laver billige udebaneture i et forsøg på at samle så mange fans som muligt.

Derfor har klubdirektør Michael Gravgaard svært ved at forstå kritikken fra fanklubben Randers FC Support, der har nedlagt sig selv på grund af samarbejdsproblemer med superligaklubben.

Randers FC Support klager blandt andet over, at fodboldklubben har lavet en række billige ture til holdets udekampe.

Det har gjort det svært for fanklubben at arrangere lignende ture og få penge i kassen til at lave fanaktiviteter.

»Vi er rigtig kede af, at Randers FC Support ikke kan se sig selv i den fanstrategi, vi har lagt. Men vi håber stadigvæk, at de vil komme på stadion - de her 20, 30, 40, 50 mennesker eller hvor mange det drejer sig om,« siger Michael Gravgaard.

 
I dette fjerde afsnit af dokumentarserien "Superliga Backstage - Randers FC" er vi tæt på Randers FC og deres nye træner Ricardo Moniz. Hollænderen er nu manden, der skal forsøge at vende skuden, efter Randers FC og Ólafur Kristjánsson har stoppet samarbejdet.
Vis mere

Spørgsmål: Fanklubben mener, at klubbens billige udebaneture gør det svært for dem at arrangere deres egne ture. Kan du forstå det synspunkt?

»Vi har været i dialog med dem, og vi har forsøgt at forklare dem, hvorfor vi laver de her tiltag. Det er, fordi vi vil have så mange fans med som overhovedet muligt,« forklarer Gravgaard.

- At man har en fanklub, der klager over, at vi laver billige udebaneture - det har jeg svært ved at forstå.

»Jeg går ud fra, at det overordnede formål med at lave en fanklub er at have så mange fans med til kampene som overhovedet muligt. Det er det, vi gerne vil i Randers FC. Det må også stå i formålsparagraffen for enhver fanklub, at man samler så mange som muligt til at bakke op om holdet. Det har været en kæmpe succes - at det er et problem, har jeg svært ved at forstå.«

Randers FC Support mener heller ikke, at fanklubben har et godt samarbejde med fodboldklubbens fankoordinator.

Har samarbejdet ikke været godt nok?

»Vores fankoordinator gør et rigtig fint stykke arbejde. Han har i den grad formået at få samlet de fangrupperinger, der er i Randers. Derfor er der også en spirende fankultur. Når vi forsøger at samle så mange som muligt, og man stiller sig i et hjørne og siger, at man ikke vil være med længere - det er vi kede af. Men det ændrer ikke på, at vi har en retning, vi gerne vil ud ad, og det er at have så mange fans som muligt til vores kampe,« siger Gravgaard.

/ritzau/