Voldssagen mod Silkeborg-træner Peter Sørensen skulle efter planen have fundet en afgørelse i dag ved retten i Aarhus.

Men Superligatræneren, der er tiltalt for to tilfælde af vold mod sin ekskone og datter, må vente til april med at få en afgørelse. Det står klart efter dagens retsmøde, der sluttede kort efter klokken 15.

Det var især afhøringerne af Peter Sørensen og hans ekskone Olivia Pontoppidan, der trak ud, og det betyder, at retten i Aarhus først afsiger en dom i sagen 7. april. Og det var han utilfreds med, fortalte han efter retsmødet til den fremmødte presse.

»Jeg ville gerne have det afsluttet. Det er ikke rart at få sit privatliv udstillet sådan her og blive anklaget for grumme ting, som jeg ikke har gjort,« fortalte Peter Sørensen, der virkede synlig træt efter det syv timer lange retsmøde.

Nægter vold

Peter Sørensen er tiltalt efter straffelovens § 244, også kendt som 'den milde voldsparagraf', for to tilfælde af vold mod sin ekskone Olivia Pontoppidan og deres fælles datter, ét i august 2014 og ét i august 2015.

Silkeborg-træneren afviste dog gentagne gange på dagens retsmøde at have været voldelig. Han mener, at anklagerne om vold er den del af en grim skilsmissesag. Noget som Silkeborg-træneren tidligere har fortalt til en række medier.

Da Peter Sørensen kort efter klokken ni i formiddags indtog vidneskranken for at blive udspurgt af anklage Signe Kold, bekræftede han da også, at parret har haft et konfliktfyldt ægteskab. Det var særligt uenighed om fodbold-trænerens to drenge fra et tidligere forhold, der fik parterne til at ryge i totterne på hinanden verbalt, fortæller Peter Sørensen.

»Hun gjorde meget stor modstand mod, at jeg skulle have nævneværdig kontakt til mine to drenge fra et tidligere forhold. Jeg havde håbet, at de ville være en naturlig del af vores familie. Olivia blev mere og mere modstander af, at de skulle op i vores lejlighed. Som tiden gik, blev det en større og større belastning for vores forhold, at mine drenge ikke var en del af vores familie,« fortalte Peter Sørensen.

Frygtede for datters sikkerhed

Helt omvendt var vidneforklaringen fra Olivia Pontoppidan. Hun fortalte, at Silkeborg-træneren var voldelig og kontrollerende. Blandt andet ville han ikke have, at hun mødtes med mandlige venner eller gik i byen alene.

Parret mødte hinanden i oktober 2012, flyttede sammen i februar 2013 og blev gift i maj samme år. Godt et halvt år senere blev de forældre sammen til en datter. Og det var særlig omkring datteren, at parret havde konflikter, fortalte Olivia Pontoppidan tydelig berørt. Hun ville ikke vidne i retten foran Peter Sørensen, så han overværede hendes vidneforklaring fra et tilstødende lokale.

En af voldsepisoderne stammer angiveligt fra august 2014 i parrets lejlighed i Aarhus. Her skulle Peter Sørensen ifølge ekskonen have slået ud efter sin datter, der lå på armen hos hende.

Olivia Pontoppidan flyttede fra Peter Sørensen i februar 2016, og har siden levet på skjult adresse. Derfor har Superliga-træneren ikke set sin datter i mere end et år.  Anklager Signe Kold spurgte også Olivia Pontoppidan, hvordan hun har det med Peter Sørensen i dag.

»Jeg er meget meget bange for ham,« svarede hun.

Hun forklarede, at hun ikke vil have, at Peter Sørensen skal se deres fælles datter.

»Jeg er bange for E's (datteren, red.) sikkerhed, det var derfor jeg flyttede. Jeg undrer mig over, at han er så forhippet på at se hende, når han ikke gad hende, når han var hjemme. Han får det til at lyde som om, at han efter sin fyring i AGF tilbragte år sammen med hende, men det passer ikke. Det var højst to måneder han gik ledig. Ja, han gik tur med hende i barnevognen, men han ordnede alle mulige telefonsamtaler i mellem tiden. Han har flere gange tilbudt at afskrive forældremyndigheden. Senest i sommeren 2016,« fortalte Olivia Pontoppidan.

Latterlige beskyldninger

Beskyldningerne om, at han skulle være voldelig, betegnede Peter Sørensen efter retsmødet for 'latterlige'. Han kunne slet ikke genkende det billede, som ekskonen Olivia Pontoppidan tegnede af ham.

»Ting bliver ikke mere rigtige af at blive gentaget igen og igen. Jeg mener sagen i dag viser, at det ikke er mig, der er den manipulerende,« fortalte Peter Sørensen.

Sagen skal færdigbehandles 7. april, hvor der også forventes at falde dom.