Med en kold bajer.

Sådan ville Peter Sørensen fejre, at han fredag blev frikendt i den voldssag, hvor han har været tiltalt for to tilfælde af vold mod sin ekskone.

Det fortalte den 44-årige træner uden for Retten i Aarhus, efter at en enig domsmandsret havde afsagt dommen.

»Jeg er lettet. Det har været en hård omgang. Ikke kun for mig, men også for mine omgivelser. Så det er selvfølgelig en stor lettelse,« sagde Peter Sørensen:

»Man siger, at retfærdigheden sker fyldest, og man siger, at systemet fungerer. Det synes jeg, den her afgørelse vidner om.«

I sagen var Silkeborg-træneren tiltalt for to tilfælde af vold mod ekskonen, Olivia Pontoppidan - i august 2014 og august 2015 (ved hendes 40-års fødselsdag i august 2015) - hvor hun i det ene tilfælde skulle være blevet skubbet ned i et sofabord og videre over i en sofa, mens hun bar på deres fælles datter på ni måneder.

Peter Sørensen var tiltalt efter straffelovens § 244, 'den milde voldsparagraf', og sagen var udelukkende baseret på vidneudsagn og ikke håndgribelige beviser.

»Jeg er ikke udlært i det her. Men jeg havde naturligvis håbet på, at det blev det her udfald. Alt andet ville jeg også have været overrasket over. Men der er mange ting, jeg har været overrasket over i den her sammenhæng. Hele sagen har kørt parallelt med, at jeg ikke har haft mulighed for at se min datter, som efterhånden er blevet halvandet år. Det præger jo også min dagligdag,« sagde Peter Sørensen.

I sin procedure tidligere på fredagen i retten fremhævede Silkeborg-trænerens advokat, Michael Juul Eriksen, at politiet i første omgang ikke ville rejse sigtelse mod Peter Sørensen.

Det gentog han efter domsafsigelsen.

»Det her viser, at politiet jo havde ret. Statsadvokaten valgte så alligevel, at sagen skulle køre med to anklagepunkter. Dem er min klient nu blevet fuldstændigt frifundet for af en enig domsmandsret. Forhåbentlig stopper sagen her. Jeg håber meget på, at Statsadvokaten vil have respekt for, at politiet i første omgang afviste anmeldelsen,« sagde Michael Juul Eriksen.

Om sagen er 100 procent overstået afhænger af, hvorvidt anklagemyndigheden vælger at anke dommen. Her er der 14 dages frist.

Sideløbende med retssagen, hvor første retsmøde fandt sted i slutningen af februar, har Peter Sørensen passet sit job som cheftræner i Superliga-klubben Silkeborg.

Allerede i efteråret dukkede sagen dog op i medierne, og nu glæder træneren sig til igen at kunne fokusere på fodbolden og det nedrykningsspil, som han og holdet lige har taget hul på.

»Vi har jo formået at holde fokus, vil jeg sige. Spillerne har i hvert fald, og det synes jeg også, jeg selv har. Selv om det ind imellem har været hårdt,« sagde Peter Sørensen.

Han har dog været påvirket af begivenhederne, så på den måde håber han også på, at fredagens dom er lig endelig.

»I nattetimerne har jeg jo kunnet gå rundt og fundere over andet end fodbold. Så på den måde er det i hvert fald en lettelse, at det – forhåbentlig også fremadrettet – ikke kommer til at præge vores hverdag. Heller ikke, hvad angår henvendelser fra journalister,« sagde Peter Sørensen.

Det samme håber hans arbejdsgiver på i Silkeborg. Klubdirektør Kent Madsen har på alle retsdage været med på tilhørerpladserne, og han har hele tiden bakket sin træner op.

Sådan så det ud, da Olivia Pontoppidan og Peter Sørensen blev gift i 2013.
Sådan så det ud, da Olivia Pontoppidan og Peter Sørensen blev gift i 2013. Foto: Axel Schütt
Vis mere

»Jeg synes faktisk, at Peter Sørensen har vist et helt enormt overskud. Han har godt kunnet lukke den skuffe med den her sag, når han har været på arbejde. Faktisk tror jeg endda, han mener, det har været en fordel for ham, at han har et travlt job,« sagde Kent Madsen efter dommen:

»Peter og jeg har løbende talt sammen om det her, og uanset, at det nu ’vender rigtigt’ med den her dom, så er det jo ikke en festdag på den måde. Det er en rigtig kedelig sag. Jeg synes, det har været næsten deprimerende at sidde og lytte til partsindlæggene. Specielt da vi var her ved det første retsmøde for godt en måned siden. Det er på alle måder en kedelig sag om et ulykkeligt ægteskab.«

Silkeborg-spillerne havde fredag fri fra træning, men på mandag gælder det AGF i Superligaens nedrykningsspil.