FC Midtjylland har solgt Bubacarr Sanneh til Anderlecht og nu er også Mikkel Duelund solgt til den ukrainske storklub Dynamo Kiev.

Fredag aften ved 20.30-tiden lagde den 21-årige offensivspiller to billeder på Instagram – et af Dynamo Kievs fans, et andet af klubbens stadion. Kort efter blev Duelund præsenteret på ukrainernes hjemmeside.

De danske mestre har dermed solgt en af Superligaens mest talentfulde unge spillere for endnu et stort millionbeløb. Alt tyder nu på, at Duelund er den sidste spiller, der handles.

»Alt tyder på, vi er stort set færdige. Jeg vil ikke lukke ned, men jeg tror ikke, der sker mere,« siger FC Midtjyllands sportschef, Svend Graversen, til B.T.

Mikkel Duelund skal til den ukrainske storklub Dynamo Kiev.
Mikkel Duelund skal til den ukrainske storklub Dynamo Kiev. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Nu har midtjyderne lukket et transfervindue, der i de sidste dage var præget af et opsigtsvækkende forsøg på at hente Brøndby-profilen Simon Tibbling.

En mislykket handel, Svend Graversen imidlertid ikke har lyst til at tale om.  Heller ikke, når det gælder kritikken fra Brøndbys sportschef, Troels Bech.

»Det har jeg ingen kommentarer til,« siger Graversen.

Sportschefen glæder sig over, at midtjyderne endnu engang laver store salg. Mikkel Duelund indbringer et ukendt millionbeløb, mens Bubacarr Sanneh sender 60 millioner kroner ned i foret på Heden ovenpå en sommer, hvor også Andreas Poulsen og tyske Dominick Drexler har skæppet gevaldigt i kassen.

Bubacarr Sanneh skiftede fredag til den belgiske storklub Anderlecht.
Bubacarr Sanneh skiftede fredag til den belgiske storklub Anderlecht. Foto: Claus Fisker
Vis mere

»Vi skal være ydmyg overfor nogle af de salg, vi har lavet. Men det er et fantastisk salg og en god historie. For os og for Bubacarr,« siger Graversen.

»Vi skal huske at bevare benene på jorden. Men det er unikt, at vi har lavet så store transferbeløb. Det er næsten så man tænker, at man må knibe sig selv i armen,« siger han.

FC Midtjylland har denne sommer blandt andet hentet spillere som Erik Sviatchenko, Simon Okosun, Joel Andersson, Alexander Scholz og brasilianske Evander, mens Søren Reese og Sammy Skytte er hentet ind og efterfølgende sendt videre på lån.

FC Midtjylland har det seneste år solgt spillere for over 300 millioner kroner.