I den første superligakamp efter coronapausen sørgede en sen udligning for pointdeling mellem AGF og Randers.

Det var en uskøn og hårdtspillet affære, der torsdag genstartede Superligaen. Her spillede AGF og Randers FC 1-1 i den første kamp, siden coronavirus lukkede landets bedste fodboldrække ned.

Den udsatte kamp fra 21. spillerunde satte gang 3F Superliga-sæsonen igen efter 80 dages pause.

En sen udligning i det 92. minut fra AGF-topscorer Patrick Mortensen sørgede for et point til hjemmeholdet.

Randers FC's Mathias Greve i 3F Superligakampen mellem AGF og Randers FC på Ceres Park i Aarhus , torsdag 28. maj 2020. Kampen er den første efter nedlukningen under coronakrisen og spilles uden tilskuere og med restriktioner . Foto: Henning Bagger

Ceres Park var naturligvis uden tilskuere, men AGF havde alligevel besluttet sig for at forsøge at give stemning på stadion.

Dåselyd af fan-sange lød ud af stadionhøjttalerne, og virtuelle skærmtribuner med fans, som sad hjemme foran computeren med kameraet tændt, dækkede den ene langside.

Spillet i kampen bar tydeligt præg af, at det var den første betydningsfulde kamp i lang tid for de to hold.

Meget af det, de to hold forsøgte, var usammenhængende, og derfor var der heller ikke de store chancer i kampen.

3F superligakampen mellem AGF og Randers FC på Ceres Park i Aarhus, torsdag den 28. maj 2020 Foto: Henning Bagger

Resultatet ændrer ikke ved stillingen, da Randers fortsat er nummer syv i tabellen med 35 point, mens AGF med 41 point beholder holdets tredjeplads efter 24 kampe.

Der gik længe, før nogle af holdene kom frem til oplagte målchancer.

Kampens første mål kom da også ud af ingenting efter 35 minutter.

Et spark fra Randers' Simon Piesinger på midten af hjemmeholdets banehalvdel overlistede William Eskelinen i AGF-målet, som burde have gjort mere ved forsøget fra Randers’ forsvarsspiller.

Det var heller ikke kønt spil i anden halvleg, og på trods af en masse dødbolde lod de store muligheder vente på sig.

To gange i de sidste ti minutter havde AGF store muligheder for at udligne, men først i to minutters overtid lykkedes det hjemmeholdet at udligne.

Patrick Mortensen bankede bolden i kassen efter et fladt indlæg og sikrede dermed et point til AGF i kampen, der altså slukkede fodboldtørsten hos superligafansene.