Bundholdene i Superligaen får en konkurrent mindre, hvis Lyngby ender med at gå konkurs. Alligevel er direktøren i en af de konkurrerende klubber, Janus Kyhl fra FC Helsingør, ikke glad for, at Lyngby netop nu befinder sig på konkursens rand.

»Det er ikke en præstation i sig selv at klare sig flot, hvis man kører med store underskud. Derfor synes jeg også, det er vanvittigt ærgerligt for dansk fodbold. Så kan vi diskutere, om der skal være krav om plads til 10.000 mennesker på stadion eller varme i banen, men alt det der blegner altså, hvis vi giver licenser ud til klubber, der økonomisk ikke kan bære at spille i Superligaen. Der må vi i fodboldens verden se indad,« siger Janus Kyhl til DRs hjemmeside.

Han påpeger, at det i Lyngbys tilfælde jo 'er underskud på underskud på underskud', og at noget tyder på, at Lyngby simpelthen har gearet forretningen for hårdt.

Men Janus Kyhl understreger også, at hans egen klub netop har arbejdet meget hårdt for at leve op til Superliga-licensen. Samtidig erkender han dog, at han ikke har kigget dybt i regnskaberne hos Lyngby, der sidste år højst overraskende vandt bronze som oprykkere.

Lyngby har ikke udbetalt løn for januar måned 2018, og klubben har fyret alle administrative medarbejdere - som dog bliver genansat, hvis det lykkes at afværge konkursen.

Klubben har til tirsdag kl. 23.59 til at præsentere en redningsplan. Er der derefter nogen, der begærer klubben konkurs, risikerer den i første omgang at blive fratrukket seks point og senere at blive taberdømt i resten af kampene. Det vil medføre nedrykning, og da en konkurs betyder, at man rykker yderligere to rækker ned, risikerer Lyngby at spille i Danmarksserien til næste sæson.

ØVERST PÅ SIDEN KAN DU SE HØJDEPUNKTER FRA SUPERLIGA-KAMPEN MELLEM NETOP LYNGBY OG FC HELSINGØR, SOM LYNGBY VANDT 3-1

 

Andre læser også