Det kan blive dyrt for de danske Superliga-klubber med corona-krisen. Rigtig dyrt.

Ikke bare mister de indtægter på kampdage, der er aflyst. Nu kan de også ende med at miste de penge, som er nogle af de allervigtigste for de danske klubber.

Og det er de millioner, der ruller ind fra de meget dyre tv-aftaler. Det fortæller NENT, som står bag TV3-kanaler, i en pressemeddelelse.

»Vi kommer ikke til at foretage yderligere betalinger for begivenheder, der er blevet udskudt, og hvis udskydelser fører til aflysninger, forventer vi, at rettighedshaverne overholder deres kontraktlige forpligtelser og refunderer de allerede foretagne betalinger til os,« siger Anders Jensen, der er direktør i NENT.

Right to Dream Park i Farum uden tilskuere forud for Superliga opgøret mellem FC Nordsjælland og Brøndby IF søndag den 8. marts 2020. (Foto: Lars Møller/Scanpix 2020)
Right to Dream Park i Farum uden tilskuere forud for Superliga opgøret mellem FC Nordsjælland og Brøndby IF søndag den 8. marts 2020. (Foto: Lars Møller/Scanpix 2020) Foto: Lars Møller
Vis mere

I de kommende to uger er Superligaen lagt i dvale, og det vil ikke blive spillet professionel fodbold i Danmark. Dermed kan NENT og Discovery, som deler tv-rettighederne i Superligaen, ikke vise meget live fodbold på deres kanaler.

Og det er altså det, som i hvert fald NENT reagerer på nu med deres meddelelse til de danske klubber. Den meddelelse er næppe sjov for flere af de klubber, der nyder godt af den gode tv-aftale, som er forhandlet på plads.

For det er tv-pengene, der i den grad skyder millioner ind i Superligaen og i klubberne. Derfor koster det altså dyrt, hvis den verdensomspændende corona-pandemi holder fast i Danmark og udskyder Superligaen yderligere.

I disse timer er der i UEFA gang i et vigtigt videomøde om fodboldens nære fremtid. Her skal det blandt andet besluttes, hvad der skal ske med Champions League, Europa League og ikke mindst sommerens EM, der forventes udskudt med et år.