Stadionbyggeriet i Haderslev bliver fremrykket til sommer. Det betyder, at Sønderjyske i 2019 vil have et fuldt udbygget stadion i stedet for 2020, som det ellers var planen.

Det skriver avisen JydskeVestkysten.

Byggeriet er derfor færdigt et år før, at det egentlig var tiltænkt, og dermed ser det nu ud til, at stadiondrømmen endelig og meget snart går i opfyldelse.

Det er politikerne i Haderslev Byråds udvalg for kultur og fritid, som ifølge JydskeVestkysten har godkendt forslaget om at udfærdige byggeriet af den nye syd- og nordtribune før planlagt.

»På grund af verdensmesterskaberne bliver sommerpausen længere. Derfor giver det god mening at fremrykke byggeriet, så der kommer mere sammenhæng i byggeriet,« siger formanden for udvalget, Kjeld Thrane (K), til avisen.

I toppen af artiklen kan du se højdepunkter fra efterårets kamp mellem Horsens og Sønderjyske.

Direktøren i Superliga-klubben jubler over meldingen fra kommunen.

»Det bliver stort. Nu fremtidssikrer vi superligastadion og gør det endnu sjovere at gå til fodbold,« siger Klaus B. Rasmussen.

LÆS MERE: BTs sportschef om Morten Olsens farvel: 'Den aften skete noget, jeg aldrig har oplevet før eller siden'

Prisen for at få stadion udbygget stadion er 20 millioner kroner. For de mange millioner får Sønderjyske så til gengæld også et fuldt overdækket stadion med 5520 siddepladser og 5004 ståpladser - alle overdækkede.

Desuden skal Fuglsangloungen også udbygges, så den bliver 25 procent større, og stadion kommer til at være mere lukket, hvilket gerne skulle give en endnu bedre atmosfære.

Allerede søndag er der action på Sønderjyskes hjemmebane, når FC Nordsjælland kommer på besøg til forårspremieren i Superligaen.

Sønderjyske ligger nummer ni i Superligaen.