Så har FC Nordsjælland fundet afløseren for Kasper Hjulmand.

Superligaklubben meddeler tirsdag, at Flemming Pedersen bliver ny træner til sommer.

Han er i øjeblikket teknisk direktør i FCN.

»Vi har været grundige i vores søgen efter den rette afløser, og vi har haft den klare prioritet at kunne fortsætte med både vores tydelige langsigtede strategi og det daglige arbejde i hele den sportslige sektor i klubben. Derfor har Flemming været vores klare førstevalg hele vejen igennem. Ingen har haft et større fingeraftryk på måden, vi gør tingene på i FCN, og ingen har større overblik og viden om alt, hvad der laves omkring vores akademier og superligahold. Han er en af landets absolut største og mest innovative fodboldhjerner, og vi er meget glade for, at Flemming har lyst til at løfte den store opgave,« siger FCN-sportschef Carsten V. Jensen.

Flemming Pedersen bliver ny træner i FC Nordsjælland. (Foto: FC Nordsjælland)
Flemming Pedersen bliver ny træner i FC Nordsjælland. (Foto: FC Nordsjælland)
Vis mere

Kasper Hjulmand meldte lige efter nytår ud, at han ville stoppe i klubben ved kontraktudløb til sommer. B.T. Sport har efterfølgende beskrevet, hvordan Brøndby og træneren allerede inden nytår havde snakke om et muligt job som Brøndby-træner. Det job blev for alvor aktuelt, da Alexander Zorniger i sidste uge blev fyret.

Imens har man nu styr på trænerposten i FCN.

»Hos os kommer det fortsat til at handle om at transformere og udvikle vores egne unge spillere både på og uden for banen. Vi er helt bevidste om, at når Kasper Hjulmand forlader os, så er der en stor plads, der skal fyldes ud. Ikke kun på banen, men måske i endnu højere grad uden for den. I den kommende periode vil vi kigge på, hvordan vi sammensætter det nye team omkring Flemming på den bedst mulige måde, men ellers vil FCN fortsat være FCN,« siger Carsten V. Jensen.

Flemming Pedersen er 55 år.

Han har tidligere haft en stribe forskellige roller i FCN - som TU-chef, A+-træner, 1st Team Coach og altså teknisk direktør. I udlandet har han været i Mainz (Tyskland) og Brentford (England).

Flemming Pedersen er 100 procent klar til overtage jobbet som træner i superligaklubben - til sommer.

'Det er en stor ære og et stort ansvar at stå i spidsen for FC Nordsjælland, og det tager jeg på mig med stolthed til sommer. Indtil da kommer det ikke til at fylde noget som helst for mig. Det handler udelukkende om at støtte op om Kasper Hjulmand, staben og holdet i resten af sæsonen,' siger den kommende træner til klubbens hjemmeside:

'Jeg var faktisk ikke i tvivl om, at det her var en opgave, som jeg gerne ville tage på mig, da jeg blev spurgt. Tænk at få muligheden for at arbejde med så mange dygtige unge spillere og have det daglige ansvar på træningsbanen. Det er det, mit hjerte brænder for. Kulturen i FCN er allerede en stor del af mit liv, og jeg føler en stor forpligtelse for at videreudvikle klubben og fodbolden her sammen med de mange dygtige folk omkring mig.«