Lyt til artiklen

Superliga-klubben Viborg FF har mistet - endnu - en af sine allerstørste profiler - og det noget ud af det blå.

I en særdeles overraskende meddelelse kan Viborg FF oplyse, at klubben har solgt sin store hollandske midtbaneprofil Justin Lonwijk, der har imponeret i den jyske klub i de seneste sæsoner.

Det er ukrainske Dynamo Kiev, der har købt Viborg FF-stjernen i en handel, som er den største nogensinde i klubbens historie - dog uden at oplyse prisen.

Transfervinduet i Danmark er lukket for længst, men i Ukraine er det altså endnu åbent - og derfor kommer ukrainerne og snupper Lonwijk midt i en sæson, hvor cheftræner Jacob Friis og co. har gang i særdeles lovende resultater.

Men buddet har altså været så ekstraordinært, at Viborg-ledelsen ikke har kunnet takke nej.

»Det var ikke planlagt, at vi skulle sælge efter vores transfervindue er lukket, men vi har hele tiden haft en god dialog med Justin om, at han skulle sælges, når der kom en god mulighed for både ham og VFF.«

»I det her tilfælde har Justin set det som en god mulighed, som han har haft et stort ønske om at forfølge. Samtidig synes vi selv, at vi økonomisk er endt med at have fået et ekstraordinært tilbud, og derfor har vi valgt at sælge Justin med øjeblikkelig virkning,« siger sportschef Jesper Fredberg i en pressemeddelelse.

Sportschefen påpeger, at selv om man ikke kan hente en erstatning nu, så er klubben polstret til at klare sig uden 22-årige Lonwijk.

Den unge stjernespiller nåede 60 kampe og otte mål på midtbanen for Viborg.

Han er den anden store profil, som Viborg har sagt farvel til for nylig - dødboldsspecialisten Christian Sørensen røg som bekendt til FC København på transfervinduets sidste dag.