Det er problemer med pengene, som er skyld i, at OB ikke er, hvad den fynske klub var for år tilbage, hvor OB fik sølv tre år i træk. Det afslører OBs sportschef, Jesper Hansen, i en ny bog.

»I Horsens havde jeg masser af kredit i mit job, fordi vi havde succes. Men i OB startede jeg på bar bund, og OB var i en svær situation. Vores spillerlønninger var høje, og der var mange spillere på lange kontrakter. Da jeg tiltrådte i 2013, vidste jeg godt, at budgetterne ville blive mindre, så der ville komme udfordringer. Vi tog spillere ind, som vi vidste ikke var gode nok, men det var vi nødt til, for det vigtigste var, at der var styr på økonomien, og der var ikke råd til bedre spillere,« siger Jesper Hansen i bogen 'Fodboldbossen', som er skrevet af Adam Møller Gomaa, og som Byens Forlag udgiver.

Iblandt de spillere, som OB købte i 2013 var Martin Spelmann fra AC Horsens, islændingen Ari Skulason i GIF Sundsvall og amerikaneren Conor O'Brien i FCN. Om Jesper Hansen konkret mener, at disse spillere ikke var gode nok, fremgår ikke af bogen.

Men at de økonomiske kvaler har været langvarige, dokumenterer en anden udtalelse i bogen.

»Jeg vil da rigtigt gerne lave et fodboldhold med masser af profiler og salgsbare spillere, men samtidig skal økonomien hænge sammen. OB gik igennem en svær situation i sidste sæson, hvor der skulle nedjusteres med mange millioner i spillertruppen, så vi valgte at sælge Martin Spelmann til Tyrkiet, Daniel Høegh til Schweiz, Casper Larsen til Holland, Kenneth Zohore til Wales, Mikkel Kirkeskov til Norge og Emil Larsen til USA. Seks profiler forlod holdet, og det var en turbulent tid. Vi har godt nok skiftet mange fodboldspillere, og vi har også skiftet mange ledere ud i den her klub. Også for mange. Hvis vi skal skabe resultater og leve op til bestyrelsens, sponsorenes og byens
forventninger, så duer det ikke at have så stor udskiftning. Det var bare nødvendigt, fordi der var pres
på økonomien. Og det betød jo så også, at da Kent Nielsen startede her før sidste sæson og skulle sætte sit præg på holdet, så kunne han ikke, for det var der ikke penge til,« siger Jesper Hansen.

Alt dette gør, at sportsdirektøren godt er klar over, at han ikke er en populær mand blandt alle OBs fans. Bl.a. findes der en Facebook-gruppe, der kræver ham fyret.

»Der vil altid være nogen, der er utilfredse, og som man ikke kan nå, men alle mennesker har en interesse i at gøre det så godt, som vi nu kan, i det job, som vi nu har. Jeg synes, at det er gået lidt bersærk med sociale medier, hvor folk kan sidde og skrive hjemme bag computerskærmene, hvor det er gratis at kritisere på den måde. Når jeg i stedet taler med fansene ansigt til ansigt og fortæller dem den anden side af historien, så kan de faktisk ofte godt se det fra vores side,« siger Jesper Hansen.

Bogen udkommer 30. september.