Røg, romerlys og kastede genstande.

Der var smæk på i sæsonens først københavnske lokalbrag i Parken den 8. august. Måske også for meget smæk på visse fans på tribunerne.

I hvert fald er FC København og Brøndby blevet dømt til at betale henholdsvis 150.000 og 100.000 kroner for pyroteknik og kast af genstande.

Både FC København og Brøndby bliver straffet økonomisk for deres fans ageren i forbindelse med klubbernes derby i Parken, som endte 4-2 til FCK.

Fodboldens Disciplinærinstans har på baggrund af indberetningen og redegørelser fra de to klubber tildelt en bøde på 150.000 kroner til FC København, mens Brøndby skal betale 100.000 kroner.

Det skriver Dansk Boldspil-Union (DBU) på sin hjemmeside.

I dommer Mads-Kristoffer Kristoffersens indberetning fra kampen fremgår det, at der blev affyret romerlys og antændt farvet røg fra FC Københavns fans, der medførte spilstop i cirka 10 minutter. Desuden blev der kastet genstande, der ramte en spiller fra Brøndby.

Dommeren har desuden indberettet, at der også blev anvendt pyrotekniske artikler fra Brøndbys fanafsnit, hvorfra der ligeledes blev kastet genstande på banen.

Begge klubber har to uger til at anke sagen til Fodboldens Appelinstans.