Hobro IK har i sæsonens første 11 kampe erobret 12 point og er placeret på en tilfredsstillende 11. plads i Superligaen.

Til gengæld kører det langt fra optimalt for klubben økonomisk.

Regnskabet for perioden 1. juli 2018 til 30. juni i år er offentliggjort og viser et minus på 6,3 mio. kroner efter skat.

Dette er klart dårligere end forrige regnskab, der viste et overskud på 1,7 mio. kroner.

Hobro IK fyrede i fjor Allan Kuhn som cheftræner.
Hobro IK fyrede i fjor Allan Kuhn som cheftræner. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Generelt er der to hovedårsager til det negative regnskab,« siger bestyrelsesformand Lars Kühnel og tilføjer:

»Den første årsag er, at Hobro IK i sidste sæson var placeret som nummer 13 og 14 i tabellen gennem hele sæsonen. Det medførte at vi fik 6,4 mio. kroner mindre i tv-indtægter, end der var budgetteret. Derudover afskedigede vi en træner (Allan Kuhn, red.) midtvejs i sæsonen, hvilket der jo er omkostninger forbundet med.«

Hobro IK kom ud af seneste regnskabsår med et underskud på 6,3 mio. kroner.
Hobro IK kom ud af seneste regnskabsår med et underskud på 6,3 mio. kroner. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Regnskabsunderskuddet får konsekvenser.

»Selvom det altid vil gå op og ned i en Superligaklub, betyder det negative resultat, at livremmen spændes ind, da egenkapitalen skal genskabes. Det betyder dog ikke, at klubben er nødsaget til at sælge spillere, og ligeledes betyder det ikke, at klubben ikke kan forlænge kontrakter med de spillere, som klubben måtte opnå enighed med om nye aftaler. Således er likviditeten sikret i det indeværende regnskabsår i overensstemmelse med regnskabsretlige og sportslige regelsæt,« siger Lars Kühnel.