Foto: Frank Cilius

Det blev FC København, der fangede Falk'en. Men det var ikke uden konkurrence, at Ståle Solbakken fik held med at trække OB-profilen over Storebælt.

For interessen for 24-årige Falk har været overvældende efter hans måske bedste halvsæson i Superligaen. Brøndby, FC Midtjylland og FC København var de danske bud på en ny destination, mens også Celtic, Lille og Malmø FF havde et godt øje til den teknisk stærke fynbo.

Officielt: FCK henter Rasmus Falk fra nadæste sæson

FC København gav dog det bedste tilbud, og ifølge BTs oplysninger kommer Rasmus Falk i FCK til at tjene i omegnen af 400.000 kroner om måneden, hvilket svarer til en årsløn i underkanten af 4,8 millioner kroner - inklusiv eventuelle bonusser og signon-fee.

Det lyder af meget, men FC København var ikke den eneste klub, der var klar til at forgylde det offensive es. Brøndby var en af de første klubber på banen, og BT erfarer, at vestegnsklubben tilbød en månedsløn på 400.000 kroner for to uger siden - og hertil skulle altså også lægges en klækkelig signon-fee, der angiveligt kunne have gjort Brøndby-pengeposen endnu større end den i FCK.

Det var en så fornem lønpakke, at den ville have skubbet Rasmus Falk op blandt de fire bedst betalte i Brøndby sammen med fyrtårnene Daniel Agger, Thomas Kahlenberg og Johan Elmander.

sfaafqeqf

Rasmus Falk takkede dog nej, men det var ikke, fordi pengene ikke var store nok, eller Brøndbys projekt ikke var interessant nok for Falk, der som lille dreng holdt med Brøndby. Han var derimod skeptisk omkring modtagelsen af et Brøndby-skifte blandt OB's tilhængere. Vurderet ud fra reaktionerne på sociale medier som Twitter og Instagram er skiftet til FCK dog heller ikke noget, der får fynboerne til at valfarte ned efter jubel-brunsvigere.

Også FC Midtjylland var interesseret i Rasmus Falk, og her kunne Rasmus Falk i den grad også have arbejdet sig ind blandt de bedst betalte i Superligaen.

Men da FC København kom på banen for en uge siden, begyndte det altså at tage fart med OB'erens fremtid, og det hele passede sammen for Falk både sportsligt, personligt og økonomisk, da blandt andet den gode ven Bashkim Kadrii spiller i FCK. Derfor følte FCK-manageren også ganske sikker på at kunne hente Rasmus Falk i OB trods den store konkurrence fra Brøndby og FC Midtjylland.

Og onsdag skrev rasmus Falkunder på en fireårig aftale med sølvvinderne.

»Jeg har overvejet mine muligheder meget grundigt, og det her var klart den bedste mulighed samlet set. Nu vil jeg bruge al min energi og fokus på at give alt, hvad jeg har for OB i resten af min tid der, for det er vigtigt for mig at slutte godt af efter mange gode år i klubben,« siger Rasmus Falk til FCKs hjemmeside.

U21EM2015xafas

Det er først til sommer, at Rasmus Falk tager turen til København efter 11 år i OB. Men nu har han i hvert fald fået en afslutning på længere tids spekulationer og en afklaring på, hvor fremtiden ligger. På Instagram gav Rasmus Falk lidt mere information om baggrunden for skiftet, der altså ikke bliver specielt godt modtaget i Odense.

»Jeg har fra sommer valgt at skrive fire år med FC København. Det er i mine øjne Nordens største klub, og jeg ser utrolig meget frem til denne udfordring. Det har været en meget vemodig dag for mig. Jeg vil gerne takke alle omkring holdet og ikke mindst spillertruppen, der har udtrykt fuld forståelse for mit skifte. Jeg håber og ønsker respekt for mit valg,« skrev Rasmus Falk.

BT har klokken 22.10 justeret tallene for Rasmus Falks løn i FCK, efter vi har været i kontakt med endnu flere kilder, der har indgående kendskab til detaljerne i den kommende FCK-spillers kontrakt.

Forsvarer nyindkøb - 1xa

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.