Anholdelse og ballade, en vagt ramt af kanonslag og fund af euforiserende stoffer og ulovlig pyroteknik.

Det var nogle af elementerne i en lang dag for Københavns Vestegns Politi, som var massivt til stede med kampklædt politi ved det store fodboldbrag mellem Brøndby IF og FC København.

Vicepolitiinspektør ved Københavns Vestegns Politi, Søren Enemark, giver herunder en status på politi-indsatsen på og ved Brøndby Stadion søndag eftermiddag.

»Kampen har været afviklet med forholdsvis få sager for politiet,« siger han, og lister dagens noterbare sager op:

Foto: Nils Meilvang
Vis mere
Foto: Nils Meilvang
Vis mere

  • Der er sigtet fem personer for besiddelse af euforiserende stoffer
  • Der er fundet pyroteknik omkring stadion - uden gerningsmand
  • Der er anholdt en person, som er sigtet for to gange vold mod tjenestemand
  • Der var en hændelse, hvor pyroteknik blev kastet ind i en mølle, som ligger tæt på stadion. Efterforskes som forsøg på forsætlig brandstiftelse

Episoderne med anholdelsen og den mulige brandstiftelse i møllen skete i forbindelse med det store optog af tusinder FCK-fans, som blev eskorteret til Brøndbyøster Station efter kampen, som FCK tabte 3-1 til Brøndby IF. Her ventede et særtog fra DSB.

Anholdelsen fandt sted, da flere i optoget forsøgte at gå igennem de afsprærringer, som politiet havde sat op.

B.T.s fotograf på stedet beskrev enkelte i FCK-optoget som 'voldsomt oppe at køre med en stærkt provokerende opførsel, de truer og råber og kaste rmed ting'.

»I den forbindelse trækker politiet stavene, og får de tre-fire uromagere ind på ret kurs, og en af dem anholdes. Det præcise gerningsindhold kender jeg ikke lige nu, da der skal foretages nogle afhøringer og den slags,« er vicepolitiinspektørens version af anholdelsen og balladen.

Foto: Nils Meilvang
Vis mere
Foto: Nils Meilvang
Vis mere

B.T.s fotograf på Brøndby Stadion oplevede også under kampen, at en FCK-kontrollør blev båret væk efter en episode, hvor der blev smidt et kanonslag i det område, han befandt sig i tæt på FCK-fansenes tribune-afsnit.

»FCK-fans kastede kanonslag mod deres egen kontrollør. Den ramte lige ved siden af ham og hoppede op i luften og eksploderede,« fortalte forograf.

Københavns Vestegns Politi er ikke endnu blevet direkte involveret i den sag:

»Vi er bekendt med sagen, om at der er en, der har stået et sted, hvor der er blevet kastet et kanonslag. Pågældende skulle undersøges på skadestuen efter kampen, og så vil han formentlig indfinde sig hos os bagefter med henblik på at blive afhørt, og så må vi se, hvad der er op og ned i den sag,« siger Søren Enemark.

Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Foto: Nils Meilvang
Vis mere