Petter Andersson og Jim Larsen forlader FC Midtjylland, når deres kontrakter udløber 30 juni.

»Vi har meddelt dem, at vi ikke vil forlænge aftalerne,« siger Superliga-klubbens sportsdirektør, Claus Steinlein.

Han forklarer blandt andet dispositionen med, at duoen i store dele af denne sæson har døjet med knæskader, og at i hvert fald Petter Andersson ikke kommer til at spille mere på denne side af sommerferien.

»Både Petter og Jim har leveret masser af gode præstationer for os. Men nu er det tid til at give nogle af vores unge og talentfulde spillere chancen i vores førsteholdstrup,« siger Claus Steinlein.

Han så med fra sidelinien, da FCMs talenter i vinter nåede ottendedelsfinalen i den europæiske Youth League.

»Holdet leverede en række imponerende resultater, før det løb ind i et nederlag i tillægstiden mod FC Barcelona. Jeg forventer, at vi over de næste par sæsoner ser mellem fire og seks talenter spille sig ind i vores førsteholdstrup. Dem skal der være plads til, og derfor vil der løbende komme udskiftninger i den nuværende trup,« siger Claus Steinlein.

Han ønsker endnu ikke at evaluere sæsonens resultater.

»I Europa League har de væretfremragende. Det tegner til, at budgettet holder, og at vi kommer ud af indeværende regnskabsår med et overskud på fem mio. kroner. Men det er endnu for tidligt at slå en streg i sandet, eftersom hverken medaljer eller adgangsbilletter til efterårets Europa Cup-turneringer er uddelt endnu. Målet er, at vi via en topplacering i Superligaen erobrer en af disse, og bliver det tilfældet, er sæsonen også reddet på det sportslige område,« siger Claus Steinlein.